Excursie klooster Yesse groep 6

zaterdag 18 mei 2019

Woensdag 8 mei zijn er twee archeologie studenten in de klas geweest, om ons te vertellen over klooster Yesse in Essen (Haren), archeologie en archeologische vondsten op het klooster. De interesse bij de kinderen was meteen gewekt. Des te leuker dat we afgelopen woensdag op bezoek mochten bij het klooster. De archeologen zijn net weer gestart met opgravingen bij het klooster dus we konden precies zien hoe dat in zijn werk gaat, wat het nog leuker maakte.
We hebben veel gehoord over de geschiedenis van het klooster, wat ze voor een groot deel weten dankzij archeologische vondsten. We hebben gezien hoe archeologen te werk gaan en wat ze de afgelopen tijd hebben gevonden. Hier waren echt bijzondere vondsten bij! Wij mochten deze van dichtbij bekijken en vasthouden. De archeologen wisten ons heel veel te vertellen en dat maakte het heel tastbaar. Nadat we veel gehoord en gezien hadden, mochten de kinderen zelf opgravingen gaan doen. Ze hebben hier heel enthousiast aan gewerkt en er kwamen mooie voorwerpen naar boven. Het was zeker voor herhaling vatbaar!
Tip: 8 juni is er op klooster Yesse open huis
Zie: www.kloosteryesse.nl
In het fotoalbum "Klooster Yesse" staan nog meer foto's.