Kinderboekenweek 2020

woensdag 14 oktober 2020
En toen....
Een heerlijk thema voor de Kinderboekenweek, verhalen uit onze geschiedenis. En natuurlijk een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan iets wat veel kinderen niet meer zo vaak doen. Gelukkig staken een heleboel kinderen hun vinger op toen ik bij de opening vroeg wie er vaak werd voorgelezen: dat is zo belangrijk om te doen voor de leesbeleving van de kinderen. Dan leren ze hoe fijn een verhaal kan zijn en pakken ze, hopelijk, later zelf ook sneller een boek.
Bij de opening zongen we het lied van de Kinderboekenweek van Kinderen voor Kinderen en beeldde groep 6 het Prentenboek "De tweeling" uit. Daarna mocht ik een lintje doorknippen, waarmee de Kinderboekenweek officieel geopend was.
Tijdens de week hebben we een leeswedstrijd gehouden (welke groep leest de meeste bladzijden) welke gewonnen werd door groep 7/8 (uiteraard), maar groep 7/8 doneerde de prijs aan groep 4/5, die op een knappe 2e plek was gekomen. Voor foto's: fotoalbum Kinderboekenweek 2020