vorige pagina | volgende pagina

Luc Koning op de Quintusschool!

woensdag 13 oktober 2021
Op 7 oktober 2021 was ik op bezoek in de SWS Quintusschool in Glimmen. Deze school had het redzaamheidslezen zelfstandig ingevoerd, zonder hulp van externen. Men had een vraag over de overdracht van de kinderen naar het voortgezet onderwijs. Ik had een gesprek met directeur Nicolet Bos en Coördinator Passend Onderwijs Jellie Panman. Na het bijwonen van een schoolactiviteit in het kader van de kinderboekenweek sprak ik(**) met de beide leerkrachten.

Hoe kwamen jullie zo bij het redzaamheidslezen terecht?

lees dit artikel hier verder:

Schoolreisje Tenaxx

vrijdag 18 juni 2021
Afgelopen donderdag is groep 1,2,3 afgereisd naar Wedde. Hier brachten we een bezoek aan landgoed Tenaxx. Het was een leuke gezellige dag vol speel- en klimplezier. We hebben ook genoten van de watersproeier, want een beetje verkoeling was wel nodig.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Bezoek van de knutselkeet voor de onderbouw

maandag 7 juni 2021
Groep 1 t/m 4 ging vandaag naar de knutselkeet.

Vandaag kwam de knutselkeet. We moesten insecten of spinnen maken van karton. Het was heel leuk.
Tren groep 3

We gingen naar de knutselkeet. Daar ging ik een taart maken van hout. Een appeltaart. We konden hem niet op eten wat hij was niet echt.
Casper groep 1

Ik heb vandaag geknutseld bij de knutselkeet. Ik heb een taart met allemaal frutsels er op. Het was heel leuk!
Mayli groep 2

Ik heb een draak met 6 poten gemaakt. Met hout en kurken. Het was leuk om te maken.
Bowe groep 4

De foto's van vandaag zijn te zien bij de fotoalbums.

Koningsspelen

vrijdag 23 april 2021
Ook de koningspelen waren dit jaar anders dan andere jaren. Dit jaar konden we het niet met de hele school vieren. Daarom een aangepast programma. In de klas is er geknutseld, kringspelletjes gedaan en we konden cake versieren. Verder hadden de stagelopers van gym een leuk programma voor buiten georganiseerd. De kinderen begonnen met de koningspelen dans. Daarna waren er verschillende spelletjes die de kinderen in groepjes gedaan hebben. Het was een geslaagde dag.

Sinterklaas op school

vrijdag 4 december 2020
Het was even spannend: zou Sinterklaas dit jaar wel komen? Had hij geen Corona-gerelateerde klachten? We hadden alles zo veilig mogelijk voor hem gemaakt, zodat 1,5 meter afstand bewaard kon blijven en we tóch van zijn bezoek konden genieten. En hij kwam!! Met twee Pieten! We hebben voor ze gezongen en allerlei kunsten, knutsels, tekeningen e.d. laten zien. De Pieten brachten zakken vol cadeautjes in de klassen en we kregen dit jaar pepernoten in een papieren bekertje. In de bovenbouw mochten de prachtig gemaakte surprises worden uitgepakt. Al met al een super gezellige dag: Dank u Sinterklaasje!
De foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".
vorige pagina | volgende pagina