vorige pagina | volgende pagina

Herdenking monument Appelbergen

maandag 4 mei 2020
Als school hebben wij het monument bij Appèlbergen, waar jaarlijks wordt stilgestaan bij de April-mei stakingen en de slachtoffers daarvan, geadopteerd. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat het monument netjes blijft en dat we er jaarlijks, op 3 mei, een bloemstuk leggen en de herdenking bijwonen met de leerlingen uit groep 7/8.
Dit jaar liep dat allemaal anders, vanwege het Corona-virus. Gisteren was het 3 mei en de reguliere plechtigheid was door het bestuur van de Stichting 3 mei herdenking geannuleerd. Toch mochten wij als school, samen met enkele bestuursleden een bloemstuk leggen. Floor en Luuk uit groep 7 hadden aan het begin van dit schooljaar al aangegeven dat zij wel verantwoordelijk wilden zijn voor het monument. Vandaar dat zij werden gevraagd om het bloemstuk te leggen. Zij waren gisteren beide aanwezig bij de korte herdenking, samen met meester Lennart en juf Eva, namens de Quintusschool.
Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om de bloemen met de hele groep te leggen. (foto's staan in het album "Monument Appèlbergen".

Corona-tijd

vrijdag 10 april 2020
De afgelopen vier weken waren bizarre weken waarin we opeens op afstand les moesten geven, digitaal materiaal moesten vinden, pakketjes werk moesten klaar leggen en proberen weer in contact te komen met de kinderen. En dat alles om gezond te blijven en samen met de rest van Nederland het Coronavirus zo goed mogelijk te bestrijden. Bij sommige mensen komen ongekende positieve krachten naar boven, anderen worden wat angstig. Zo veilig mogelijk noodopvang bieden voor de gezinnen waar dat echt nodig is. Met elkaar zorgen dat de groep niet te groot wordt. Hoe krijg je als ouder je thuiswerk af én help je je kinderen met hun schoolwerk? Hoe zorg je er als leerkracht voor dat er voldoende werk is: wat voor de een teveel is, is voor de ander te weinig....
Gelukkig komen er ook altijd hele mooie acties naar voren in lastige tijden:
Bakkerij Stoet bezorgt kokos makronen op school voor de leerkrachten en de oudercommissie zorgt voor een beetje Pasen bij de kinderen thuis, omdat het op school niet gevierd kan worden. Mooi om te zien! Zo slaan we ons er samen doorheen.

Ons Schoollied is ontstaan!

vrijdag 3 april 2020
Natuurlijk is iedereen in de ban van het Coronavirus. De school is dicht en we geven ineens online les. En hoe lang gaat dit duren? Best spannend allemaal en helemaal niet leuk...Maar in deze tijd van onzekerheid is ook iets moois ontstaan. Ons Quintusschool Talentlied. Zoals gebruikelijk wanneer het gaat om muziek op de Quintusschool hebben meester Lennart en meester Arjen de koppen bij elkaar gestoken (met 1,5 meter afstand....) en is er weer iets prachtigs ontstaan. Een echt talentlied, helemaal passend bij onze school. Er bestaat een basislied, deze staat op de website en kunt u beluisteren wanneer u ingelogd bent. Daarnaast bestaan er andere coupletten waarin telkens weer nieuwe talenten aangestipt worden. Zo kunnen we het lied gebruiken voor een specifiek kind met deze specifieke talenten of wanneer we een talent bij iemand hebben ontdekt of een talent centraal stellen in de klas.
Het is een vrolijk, gezellig nummer en dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd. Beluisteren van het lied is dus mogelijk via de website, maar dan moet u wel ingelogd zijn. U vindt het onder het kopje "onze school".

Opening schoolplein

zaterdag 29 februari 2020
Gisteren was de opening van ons prachtige nieuwe schoolplein. Marc Drenth, vader van Fleur en Herre, had voor alle kinderen een mooi circuit uitgezet over het hele plein, zodat alle nieuwe toestellen werden gebruikt om te klimmen, klauteren en spelen. Om 15:00 uur kwam niemand minder dan Sem Schilt, één van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers aller tijden, om het plein officieel te openen. Er was een prachtige plaquette gemaakt door Johanna Nijlunsing van beeldhouwerij "Op eigen houtje"(de oma van Sara en Max) en door de kinderen te laten touwtrekken met Sem Schilt werd de plaquette onthult. Na de opening was er tijd voor een hapje en een drankje, georganiseerd door de OC. Wat een geslaagde middag! De kinderen van de Quintusschool kunnen voortaan nog meer genieten van een schoolomgeving waarin ze kunnen en mogen rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan.
De foto's staan in het fotoalbum Opening schoolplein.

Ouderavond over identiteit Quintusschool

zondag 9 februari 2020
Afgelopen donderdag avond was er een informatieavond voor alle ouders met Erik Renkema als spreker. Hij nam ons mee in de visie van een samenwerkingsschool. Hoe staat deze visie in verhouding tot de visie van een openbare of bijzondere school? En hoe staat deze visie in verhouding tot de opdrachten die er liggen voor scholen vanuit de politiek? Door Chantal werd kort even stilgestaan bij de visie van het team en Inge nam ons, namens de IC,  kort mee door de tijd en het waarom van het herijken van onze visie op levensbeschouwelijk onderwijs. De ouders kregen de ruimte om vragen te stellen en mee te denken. Aan het eind van de avond gaf Inge aan dat eventuele input van ouders welkom is bij de leden van de IC en dat nemen we mee in een toekomstbestendige visie op levensbeschouwelijk onderwijs die we met IC en team gaan vormen. Een zinvolle en interessante avond.
vorige pagina | volgende pagina