vorige pagina | volgende pagina

Talentweek 2020

maandag 14 september 2020
Ook de talentweek moest dit jaar worden aangepast vanwege Corona. Een mooie afsluiter van de week, het talentfeest, waar ouders altijd in grote getale op af komen, zat er dit keer niet in. Toch hebben we de week voor de kinderen zo "normaal" mogelijk gehouden. Dus net als anders weer een mooie opdracht kiezen en daar op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag aan gewerkt. Er is een webshop gemaakt waarin spullen van de kinderen te koop zijn, er zijn cakes en cupcakes gebakken, t-shirts geverfd, er is een prentenboek gemaakt, er zijn sieraden gemaakt en er is een kunstwerk gemaakt. Daarnaast zijn de bewuste bewegers ondergedompeld in yoga en hebben ze geleerd te jongleren. Op vrijdag hebben we, in plaats van het talentfeest met ouders, alle gemaakte spullen aan elkaar gepresenteerd onder het genot van een lekker plakje cake. Een mooie start van het nieuwe jaar.
Foto's zijn te zien in het fotoalbum "Talentweek 2020".

Afscheid groep 8

maandag 14 september 2020
Het is alweer even geleden, maar toch de moeite waard om te noemen. Het afscheid van groep 8. Negen jongens die op hun eigen manier afscheid namen. Mede door Corona moest e.e.a. aangepast worden, maar dat maakte het ook speciaal. De juffen en de meester kwamen op de fiets bij alle kinderen langs om buiten in de tuin, op 1,5 meter afstand met een spel en een filmpje afscheid te nemen. De jongens ontvoerden de juf en de meester een dag en de musical was dit jaar een heuse film. Op de allerlaatste schooldag werden ze traditiegetrouw uitgespoten. Niet alleen door de andere kinderen, maar ook door de brandweer! Bedankt voor jullie mooie cadeau: de klok met jullie erop hangt op het leerplein. Veel plezier op het vo, namens het hele team van de Quintusschool!

Herdenking monument Appelbergen

maandag 4 mei 2020
Als school hebben wij het monument bij Appèlbergen, waar jaarlijks wordt stilgestaan bij de April-mei stakingen en de slachtoffers daarvan, geadopteerd. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat het monument netjes blijft en dat we er jaarlijks, op 3 mei, een bloemstuk leggen en de herdenking bijwonen met de leerlingen uit groep 7/8.
Dit jaar liep dat allemaal anders, vanwege het Corona-virus. Gisteren was het 3 mei en de reguliere plechtigheid was door het bestuur van de Stichting 3 mei herdenking geannuleerd. Toch mochten wij als school, samen met enkele bestuursleden een bloemstuk leggen. Floor en Luuk uit groep 7 hadden aan het begin van dit schooljaar al aangegeven dat zij wel verantwoordelijk wilden zijn voor het monument. Vandaar dat zij werden gevraagd om het bloemstuk te leggen. Zij waren gisteren beide aanwezig bij de korte herdenking, samen met meester Lennart en juf Eva, namens de Quintusschool.
Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om de bloemen met de hele groep te leggen. (foto's staan in het album "Monument Appèlbergen".

Corona-tijd

vrijdag 10 april 2020
De afgelopen vier weken waren bizarre weken waarin we opeens op afstand les moesten geven, digitaal materiaal moesten vinden, pakketjes werk moesten klaar leggen en proberen weer in contact te komen met de kinderen. En dat alles om gezond te blijven en samen met de rest van Nederland het Coronavirus zo goed mogelijk te bestrijden. Bij sommige mensen komen ongekende positieve krachten naar boven, anderen worden wat angstig. Zo veilig mogelijk noodopvang bieden voor de gezinnen waar dat echt nodig is. Met elkaar zorgen dat de groep niet te groot wordt. Hoe krijg je als ouder je thuiswerk af én help je je kinderen met hun schoolwerk? Hoe zorg je er als leerkracht voor dat er voldoende werk is: wat voor de een teveel is, is voor de ander te weinig....
Gelukkig komen er ook altijd hele mooie acties naar voren in lastige tijden:
Bakkerij Stoet bezorgt kokos makronen op school voor de leerkrachten en de oudercommissie zorgt voor een beetje Pasen bij de kinderen thuis, omdat het op school niet gevierd kan worden. Mooi om te zien! Zo slaan we ons er samen doorheen.

Ons Schoollied is ontstaan!

vrijdag 3 april 2020
Natuurlijk is iedereen in de ban van het Coronavirus. De school is dicht en we geven ineens online les. En hoe lang gaat dit duren? Best spannend allemaal en helemaal niet leuk...Maar in deze tijd van onzekerheid is ook iets moois ontstaan. Ons Quintusschool Talentlied. Zoals gebruikelijk wanneer het gaat om muziek op de Quintusschool hebben meester Lennart en meester Arjen de koppen bij elkaar gestoken (met 1,5 meter afstand....) en is er weer iets prachtigs ontstaan. Een echt talentlied, helemaal passend bij onze school. Er bestaat een basislied, deze staat op de website en kunt u beluisteren wanneer u ingelogd bent. Daarnaast bestaan er andere coupletten waarin telkens weer nieuwe talenten aangestipt worden. Zo kunnen we het lied gebruiken voor een specifiek kind met deze specifieke talenten of wanneer we een talent bij iemand hebben ontdekt of een talent centraal stellen in de klas.
Het is een vrolijk, gezellig nummer en dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd. Beluisteren van het lied is dus mogelijk via de website, maar dan moet u wel ingelogd zijn. U vindt het onder het kopje "onze school".
vorige pagina | volgende pagina