We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Sinterklaas op school

vrijdag 4 december 2020
Het was even spannend: zou Sinterklaas dit jaar wel komen? Had hij geen Corona-gerelateerde klachten? We hadden alles zo veilig mogelijk voor hem gemaakt, zodat 1,5 meter afstand bewaard kon blijven en we tóch van zijn bezoek konden genieten. En hij kwam!! Met twee Pieten! We hebben voor ze gezongen en allerlei kunsten, knutsels, tekeningen e.d. laten zien. De Pieten brachten zakken vol cadeautjes in de klassen en we kregen dit jaar pepernoten in een papieren bekertje. In de bovenbouw mochten de prachtig gemaakte surprises worden uitgepakt. Al met al een super gezellige dag: Dank u Sinterklaasje!
De foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".

Surprise-tentoonstelling

woensdag 2 december 2020
Vandaag hebben alle kinderen van groep 6, 7 en 8 hun surprise alvast mee naar school genomen, zodat wij ze op het leerplein konden zetten, als een echte tentoonstelling. Ze zijn weer prachtig geworden en op deze manier kunnen we ze allemaal bekijken én we kunnen ze vrijdag "Coronaproof" uitpakken. Omdat ouders niet in de school kunnen komen hebben we er even foto's van gemaakt, dan kunt u toch een beetje meegenieten van alle creatieve makers van de Quintusschool. In de map Surprise-tentoonstelling ziet u alle foto's.

Schoen zetten

vrijdag 27 november 2020
Ook dit jaar mochten we afgelopen woensdag allemaal onze schoen zetten, in de hoop dat Sinterklaas of één van zijn Pieten er iets in zou stoppen. We hebben prachtig gezongen onder begeleiding van meester Lennart en meester Arjen, dus dat komt vast wel goed. En gelukkig bleek de Sint ook in deze Corona-tijd zoveel schoentjes in 1 keer te vullen. Bedankt Sinterklaas!
Foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".

Wat een verrassing!

vrijdag 13 november 2020

In de nacht van 12 op 13 november is er wat wonderlijks gebeurd op de Quintusschool.
Er is zomaar ineens een Quinterdorp ontstaan. Prachtige huisjes, een boekwinkel, kerstboompjes en een trein...
Teveel om op te noemen.
In elkaar gezet met behulp van collega’s, oud-leerlingen Gert-Jan en zijn vriendin Nicole en Rianne.
Collega’s met het talent....’ritselaar’(?) hebben dit dorp voor school kunnen bemachtigen.
Speciale dank gaat uit naar Jurgen Hazewinkel, vader van de oud-leerlingen Anouk en Sven.
We hopen dat de kinderen er de komende tijd van kunnen genieten....Zie voor meer foto's het fotoalbum "Quinterdorp op school"

Kinderboekenweek 2020

woensdag 14 oktober 2020
En toen....
Een heerlijk thema voor de Kinderboekenweek, verhalen uit onze geschiedenis. En natuurlijk een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan iets wat veel kinderen niet meer zo vaak doen. Gelukkig staken een heleboel kinderen hun vinger op toen ik bij de opening vroeg wie er vaak werd voorgelezen: dat is zo belangrijk om te doen voor de leesbeleving van de kinderen. Dan leren ze hoe fijn een verhaal kan zijn en pakken ze, hopelijk, later zelf ook sneller een boek.
Bij de opening zongen we het lied van de Kinderboekenweek van Kinderen voor Kinderen en beeldde groep 6 het Prentenboek "De tweeling" uit. Daarna mocht ik een lintje doorknippen, waarmee de Kinderboekenweek officieel geopend was.
Tijdens de week hebben we een leeswedstrijd gehouden (welke groep leest de meeste bladzijden) welke gewonnen werd door groep 7/8 (uiteraard), maar groep 7/8 doneerde de prijs aan groep 4/5, die op een knappe 2e plek was gekomen. Voor foto's: fotoalbum Kinderboekenweek 2020
vorige pagina | volgende pagina