vorige pagina | volgende pagina

Proefjes in groep 6

woensdag 11 september 2019
We gingen vandaag proefjes doen met topondernemers. Er waren 5 proefjes.
Proefje 1: Opgebrand. Je kunt kaarsen aansteken voor de gezelligheid. Ze kunnen wel uren blijven branden. Als je een glas over een brandende kaars heen zet, wat gebeurd er dan?.
Proefje 2: Welke smaak. In je mond kun je dingen proeven met je tong, je kunt een heleboel smaken uit elkaar houden. Met deze proef ga je uit testen hoe goed je de dingen eigenlijk uit elkaar kunt houden.
Proefje 3: Eitje knijpen. Een ei heeft een harde schaal die kan breken. In de winkel zit er meestal nog een extra laag bescherming omheen: een eierendoos. Hoe makkelijk breekt een ei eigenlijk? Kun je een ei stuk knijpen.
Proefje 4: Ballonnen en mandarijn. Een mandarijn is een vrucht met schil. Pel hem en je kunt de partjes opeten. Makkelijk en nog gezond ook. Hoe goed kan een ballon tegen een mandarijn?
Proefje 5: Gummibeer onder water. Gummiberen zijn gekleurde snoepjes in de vorm van een beer. Als je er op kauwt dan zijn ze een beetje flexibel. Wat gebeurt er als je een gummibeertje een tijdje in het water legt?
De proefjes waren erg leuk! Het proefje dat wij het aller leukste vonden was proefje 1 Hierbij gingen we kijken wanneer het kaarsje uitging als je er een glas op het. Door het glas komt er geen zuurstof meer bij en gaat het kaarsje uit en ging het water omhoog.
Valerie en Tess

Talentweek en talentfeest

woensdag 11 september 2019
Het schooljaar spetterend beginnen. Alle leerlingen zoveel mogelijk in hun kracht zetten en het jaar energievol beginnen. Dat is het doel van de (inmiddels) derde talentweek op de Quintusschool, met als grote klapper het ‘talentfeest’ op vrijdagavond. Het was een groot succes! Voor de ‘bewuste bewegers’ was er een tumbling baan IN de school, de ‘mooimakers’ schminkten of werden geschminkt. Verschillende ‘ontrafelaars’ en ‘planmakers’ begonnen met een microkrediet een eigen bedrijfje. De ‘kennissponzen’ bedachten een escape-room waar ouders en leerlingen uit konden ontsnappen. De ‘creatieve makers’ hadden een tentoonstelling georganiseerd over ‘plastic soep’……en nog veel meer. Het was één explosie van talent!
Meer foto's staan in het album talent "2019".

Laatste schooldag

zaterdag 13 juli 2019
Het is vakantie! Na een aantal enerverende weken, met kampen, musical van groep 8 en de afscheids-barbecue van groep 8 was er gisteren de laatste schooldag. De kampen waren gezellig, de musical prachtig (met dank aan een paar zeer gemotiveerde ouders!) en als verrassing kregen wij van groep 8 een heerlijke lunch aangeboden. Gemaakt en geserveerd door de kinderen. Naast de lunch kregen we tijdens de barbecue ook nog een mooie talentverjaardagskalender met foto's van kinderen die 12 talenten uitbeelden die bij hun passen. Bedankt groep 8 en ouders, een  mooie herinnering.
De laatste schooldag was een heerlijk dagje met springkussens en ijsjes en een sponsorloop georganiseerd door groep 6. De sponsorloop was om geld in te zamelen voor Make-A-Wish, het goede doel waar wij al het hele jaar geld voor inzamelen. Door allerlei acties van verschillende kinderen stond de tellen al op ongeveer 400 euro. Met de sponsorloop hebben de kinderen er iets meer dan 2000 euro bij gelopen!!! Een topprestatie! Mas liep de meeste rondjes om het voetbalveld: 15 in een half uur.
Om 12 uur werd groep 8 uitgespoten en begon de vakantie. We wensen iedereen een fijne vakantie en groep 8 heel veel succes en plezier op het voortgezet onderwijs.
Zie voor foto's het fotoalbum "laatste schooldag".

Afscheidscadeau groep 8: heerlijke lunch!

vrijdag 5 juli 2019
Vandaag werden we verrast door groep 8 en ouders door een fantastische lunch. Leerlingen van groep 8 zijn de hele ochtend, samen met ouders bezig geweest om een lunch voor te bereiden. Broodjes/pannenkoeken/roerei/melk/jus teveel om op te noemen. Nogmaals super bedankt! Prachtig afscheidscadeau!

Kamp groep 7/8

vrijdag 5 juli 2019
Afgelopen week waren wij op schoolkamp op Ameland. Het was een prachtig en ontspannen kamp. Voor details ligt de kampkrant vanaf volgende week maandag ter inzage.
vorige pagina | volgende pagina