vorige pagina | volgende pagina

Schoolreisje groep 5/6 Middeleeuwse stad Groningen

maandag 4 november 2019

We zijn naar het scheepvaartmuseum geweest en naar een pelstergasthuis geweest. Daar vonden we het heel leuk, we hadden heel veel geleerd over oude boeken en zo. We hebben veel geluisterd en een film gekeken en daarna hebben we gedronken en fruit gegeten en daarna gingen we naar het pelstergasthuis. Daar hebben we spelletjes gedaan en we moesten zeggen wat het verschil was van vroeger en nu. We gingen ons verkleden als monniken en nonnen. We hadden leuke groepjes en de spelletjes vonden wij heel leuk en daarna liepen we met heel groep 5/6 naar de bus en de volgende dag kregen we een brief.

Groeten Veerle en Noor

Unihockey 11 oktober 2019

woensdag 16 oktober 2019
Het was leuk. We zijn eerste geworden.
We waren met z’n vijven, maar met vier speelden we in een team.
We gingen met de fiets. Het was in Haren en wij kwamen van Glimmen.
Het was bij Akwaak (Scharlakenhof.) Er deden veel kinderen van verschillende scholen aan mee. Iedereen heeft het leuk gehad. De ouders mochten ook kijken en ze konden zich ook opgeven als begeleider. Maar sommige ouders moesten gewoon werken. Elke winnaar van een poule kreeg een beker.

Senna, Melle, Lucas, (Aria en Nada)

Voorstelling over verkeer groep 3/4

donderdag 10 oktober 2019
Vandaag had groep 3/4 een voorstelling over verkeer. Dit past natuurlijk prima in het thema van de Kinderboekenweek. Er kwam een ruimtewezen, Spacey, van een andere planeet om te leren hoe het hier gaat met verkeer. Wat is een zebrapad, hoe kijk je uit bij het oversteken en wat betekenen de verkeersborden?
Foto's in het album "voorstelling verkeer groep 3/4".

Dichter Kasper Peeters op bezoek in de Kinderboekenweek 2019

donderdag 10 oktober 2019
In het kader van de Kinderboekenweek 2019 is dichter Kasper Peeters deze week op bezoek geweest in de groepen 3 t/m 8. Hij gaf een workshop en las verschillende gedichten voor.

Hieronder wat Kasper er zelf over zegt:
‘Ik word gelukkig van het geven van poezieworkshops op basisscholen en middelbare scholen. Taal is het mooiste speelgoed van de wereld! Ik geef lessen door het hele land. Ook geef ik regelmatig optredens op diverse podia en festivals, ook met mijn mini-voorstelling Dozen vol Woorden. September 2018 is mijn gedichtenbundel met kinderpoezie verschenen Vogelzwemvliegvis.’

Voor foto's zie fotoalbum 'schrijver in de klas 2019'

Voorleeswedstrijd

maandag 7 oktober 2019
Zoals elk jaar in de Kinderboekenweek was er ook dit jaar weer een voorleeswedstrijd en vandaag was de finale. Na de voorrondes in de klassen 3 t/m 8 blijven er 5 leerlingen over voor de finale: van elke groep een winnaar. Dit jaar waren dat Mats uit groep 3, Tijs uit groep 4, Max uit groep 5, Jip uit groep 6, Vera uit groep 7 en Evan uit groep 8. En wat deden ze het weer goed, deze winnaars. Mats die nog maar net in groep 3 zit en al gewoon kan voorlezen, alsof het niets is! Tijs die heel enthousiast was en knap op toon las. Max die heel rustig las en een grappig stuk had uitgezocht. Jip die grappige stemmetjes gebruikt en zelf durft te zingen. Vera die alle moeilijke woorden uit de GVR zonder problemen voorlas en Evan die heel duidelijk en rustig las en erg goed te volgen was.  En toen was daar de taak voor de jury om een 1e, 2e en 3e plek te kiezen. De jury bestond uit Jip uit groep 8, meester Arjen en juf Nicolet. Ieder jaar wint er iemand uit groep 7 of 8, want de winnaar mag mee doen aan de regionale voorleeswedstrijd. Het was moeilijk om een keuze te maken, maar op de 3e plek kwam Jip, 2e werd Tijs en 1e is Vera geworden. Gefeliciteerd! En Vera, veel succes bij de regionale voorleeswedstrijd!
Voor meer foto's, zie fotoalbum "Voorleeswedstrijd 2019.
vorige pagina | volgende pagina