vorige pagina | volgende pagina

Talentuur groep 4/5

woensdag 22 mei 2019

Vandaag zijn we begonnen met een nieuwe (en voor dit jaar laatste) ronde verplicht talentuur.

In deze uren komen de kinderen in aanraking met activiteiten waarvoor ze misschien talent hebben.
Deze ronde maken we o.a.:
- bloemenveld met wasco en waterverf
- heerlijke eiermuffins (met onze mobiele keuken)
- geheimtaal
- Kapla-kunstwerken
- gravitrax knikkerbanen

Daarnaast hebben 4 kinderen hun eerste gitaarles gehad met onze kindergitaren en mocht de bak ‘bewegen’ lekker stoepranden. Voor foto's zie fotoalbum "Talentuur groep 4-5".

Quinsectenhotel vervolg

woensdag 22 mei 2019
Omdat we vorige week geen gym hadden, zijn we met de hele klas naar het Quintusbos geweest om ‘vulling’ te zoeken voor het Quinsectenhotel.
Met de hulp van groep 3 hadden we een hele berg!
Nadat we de drie pallets van Jasmijn boven op die van Tess gezet hadden, konden we gaan vullen met een resultaat waar we trots op zijn! Nieuwe foto's zijn toegevoegd aan de map Quinsectenhotel.

Excursie klooster Yesse groep 6

zaterdag 18 mei 2019

Woensdag 8 mei zijn er twee archeologie studenten in de klas geweest, om ons te vertellen over klooster Yesse in Essen (Haren), archeologie en archeologische vondsten op het klooster. De interesse bij de kinderen was meteen gewekt. Des te leuker dat we afgelopen woensdag op bezoek mochten bij het klooster. De archeologen zijn net weer gestart met opgravingen bij het klooster dus we konden precies zien hoe dat in zijn werk gaat, wat het nog leuker maakte.
We hebben veel gehoord over de geschiedenis van het klooster, wat ze voor een groot deel weten dankzij archeologische vondsten. We hebben gezien hoe archeologen te werk gaan en wat ze de afgelopen tijd hebben gevonden. Hier waren echt bijzondere vondsten bij! Wij mochten deze van dichtbij bekijken en vasthouden. De archeologen wisten ons heel veel te vertellen en dat maakte het heel tastbaar. Nadat we veel gehoord en gezien hadden, mochten de kinderen zelf opgravingen gaan doen. Ze hebben hier heel enthousiast aan gewerkt en er kwamen mooie voorwerpen naar boven. Het was zeker voor herhaling vatbaar!
Tip: 8 juni is er op klooster Yesse open huis
Zie: www.kloosteryesse.nl
In het fotoalbum "Klooster Yesse" staan nog meer foto's.

Kleiworkshop groep 1/2

donderdag 16 mei 2019
Afgelopen maandag zijn we met de kinderen van groep 1/2 naar het Clockhuys in Haren geweest voor een workshop 'klei'.
Van een houten plankje met wat ijzerdraad en vrolijk gekleurd klei zijn de mooiste dieren gemaakt!
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
De foto's staan in het fotoalbum "kleiworkshop".

Bewegend leren

donderdag 16 mei 2019

Bewegend leren, de kinderen uit groep 3 vinden het leuk om buiten te oefenen met lezen of rekenen. Vandaag hadden leerlingen uit groep 8 woorden op het schoolplein geschreven. Deze woorden schreven wij in de zinnen waarin een woordje ontbrak.
vorige pagina | volgende pagina