vorige pagina | volgende pagina

Voorbereidingen musical

donderdag 14 maart 2019

Groep 8 is al druk bezig met de voorbereidingen voor de musical die zij gaan maken. Een groep ouders helpt juf Lies en de kinderen met het bedenken van een verhaal en liedjes. Vandaag werd er druk gewerkt aan....ja, aan wat? Dat blijft natuurlijk nog een verrassing! Voor meer foto's: even inloggen en naar mapje musical groep 8.

Met groep 4/5 naar de bibliotheek

donderdag 14 maart 2019

Dinsdag 12 maart zijn we met groep 4/5 naar de bibliotheek geweest. Daar verzorgde schrijfster Fabien van der Ham een presentatie. Ze vertelde over haar baan als schrijfster en vooral over hoe ze aan de ideeën voor haar boeken komt. Die ideeën kwamen vooral gewoon uit het dagelijks leven; Over haar zus, over een zin die ze gehoord of een tekening die ze gezien heeft. Heel interessant, omdat wij met groep 4/5 ook verhalen schrijven in ons verhalenschrift. Soms vinden wij het wel lastig om een onderwerp te bedenken. Door deze tips van een ‘echte schrijver’ gaat het ons misschien nog beter lukken. Ik denk het wel! Dat er ook nog een alien op bezoek was, hebben jullie denk ik al gehoord. Zo niet, vraag nog maar eens na!
Voor meer informatie over deze schrijver kun je een kijkje nemen op haar website: https://fabienvanderham.nl/filosofiejuf/

Cadeautje!

maandag 25 februari 2019

Wat een leuke verrassing kwam er vanmorgen bij ons de school binnen huppelen. Wende had een cadeautje mee voor álle meesters en juffen van haar en haar vader en moeder. Juf Chantal mocht het in de klas uitpakken en daarna hebben alle meesters en juffen het cadeau gezien. Het is een prachtig boek dat gaat over talenten van verschillende dieren en er zat een lief kaartje bij. Namens het hele team bedankt, wat een mooi boek dat past bij onze visie! Wij gaan het boek zeker gebruiken.

Activiteiten van de afgelopen week

donderdag 14 februari 2019

Het is vakantie, alle kinderen hebben hun rapport mee naar huis gekregen en kunnen hopelijk terugkijken op een fijn, goed en interessant eerste half jaar van dit schooljaar.
Deze laatste week voor de vakantie hadden we nog allerlei activiteiten in verschillende groepen. Zo hadden de groepen 4/5 en 6 een dansworkshop waarin heerlijk gedanst werd op Cubaanse muziek en groep 7/8 kreeg een indrukwekkende voorlichting van de NS over het gevaar bij spoorwegen.
De groepen 6 en 7/8 hadden de afgelopen periode als thema van Topondernemers  ‘Vlinders in je buik’, waarin o.a. onderwerpen als het menselijk lichaam, verkering vroeger en nu, een koninklijke bruiloft en een bloemenveiling aan de orde komen.
Natuurlijk viel Valentijnsdag erg goed binnen dit thema! Daarom was er een mooie brievenbus gemaakt door de kinderen waarin ze hun Valentijn een klein kaartje konden sturen. Dit is natuurlijk heel spannend, zeker omdat je niet weet wie jou misschien een kaartje stuurt…
We hebben de gemaakte postbus vandaag leeg gemaakt en de gestuurde ‘valentijnspost’ aan een roos vast gemaakt. Uiteindelijk kreeg iedereen van groep 6,7 en 8 vandaag een roos met daaraan een valentijnskaartje, geschreven door de leerkrachten.  Foto's staan in de map "activiteiten".
Fijne vakantie!

En nog een dagje, want nu kan het nog!

vrijdag 25 januari 2019
Ook vandaag gingen alle groepen (inclusief de kleuters, die de vorige keer een ander uitje hadden) de ijsbaan op. Marc Drenth, de vader van Fleur en Herre, bood de school aan om vanuit zijn talent (bewuste beweger) schaatswedstrijden te organiseren. Daar zeg je als talentschool natuurlijk geen nee tegen. Maar oeh! Wat was het koud!
vorige pagina | volgende pagina