vorige pagina | volgende pagina

Talentontwikkeling

vrijdag 18 januari 2019

Zoals u misschien weet, stellen zowel de oudercommissie als het VCBG jaarlijks budget beschikbaar om te besteden aan talentontwikkeling. Hier zijn wij als team en kinderen heel erg dankbaar voor. Deze budgetten zijn aan het begin van het jaar door een uiterst succesvolle Quintustalentenveiling,als ook een donatie vanuit Stichting Baasis, nog verruimd.Stichting Baasis heeft de inzet van het team tijdens de Baasisdag van vorig jaar op waarde geschat en beloond.Vanaf het begin van het schooljaar zijn er al investeringen gedaan zoals een videobewerkingsprogramma voor de kinderen (techniektalent) unihockeysticks en doelen, loloballen (beweegtalent), een boekenpakket en map met lesideeën voor de ontwikkeling van een growth mindset bij kinderen (kennistalent).
In de kerstperiode hebben we nog een complete verzameling Gravitrax (https://www.youtube.com/watch?v=TePB-7wpS3Q) aangeschaft, waarmee de kinderen een blitse knikkerbaan kunnen bouwen (techniek- en rekentalent) en 2 mappen van het 'vooruitwerklab' (https://cbo-nijmegen.nl/leermaterialen/) voor de ontwikkeling van de cognitieve talenten.De grootste uitgaven hebben we echter de laatste weken gedaan:Om zo af en toe een Quintusband te kunnen beginnen hebben we een basgitaar gekocht en 4 Spaanse gitaren voor de kinderen (muziektalent).Naast de al aanwezige drumstel(len), digitale piano, elektrische gitaar, boomwhackers en Spaanse gitaren mogen we ons bijna een muziekschool noemen!Daarnaast hadden we een grote wens om een 'mobiele keuken' te hebben, zodat we ook kunnen laten koken en bakken in de klas (creatief- en rekentalent). Het verrijdbare keukenblok is ondertussen klaar en we zullen hem deze week gaan inrichten.
We hebben aan het begin van het jaar aanmeldingen gekregen van talentvolle ouders om o.a. met de kinderen te bakken en/of te koken. U hoort spoedig van ons!

Kerstviering Quintusschool

donderdag 20 december 2018
De afgelopen weken hebben we de kerst vormgegeven rond het thema "wensen". Op ons leerplein staat een "wensboom" waarin de kinderen hun wensen hebben gehangen. Vanavond hebben we in de kerk tegenover de school een voorstelling over het kerstverhaal gelinkt aan het thema. Na de voorstelling gaan we lekker eten in de klas. Voor de ouders is er snert en glühwein te krijgen op het leerplein, gemaakt en geregeld door de ouders van de OC.
Met dit alles starten we met het plan om een jaar lang een goed doel te steunen: het goede doel is "Make a wish Nederland". Het komende jaar gaan we proberen op allerlei manieren geld in te zamelen voor Make a wish. Met kerst volgend jaar gaan we het geld aan Make a wish Nederland overhandigen. De vader van Loes en Mara is op school geweest om de kinderen hier van alles over te vertellen. Hij is er vanavond ook en laat op het leerplein filmpjes zien van de stichting. (u kunt ook altijd even kijken op de website van de stichting: makeawishnederland.org.)

Talentposter Sinterklaas

dinsdag 27 november 2018

Ook in groep 1/2 wordt regelmatig gesproken over talenten. En aangezien Sinterklaas weer in het land is en bij deze groep hét onderwerp van gesprek is, hebben zij een talentposter van Sinterklaas gemaakt. De talenten van Sinterklaas zijn volgens de kleuters: een bezige bij, een groepsdier, een vertrouweling, een momentgenieter, een samenbrenger, een planmaker en een stille helper. Nu moeten ze eigenlijk Sinterklaas nog even vragen of hij zelf ook vindt dat dat zijn talenten zijn.

Talent-gelden

donderdag 22 november 2018

Tijdens het talentfeest aan het begin van het jaar is er een aantal kinderen geweest die binnen het talentgebied ‘rekenen’ een eigen bedrijfje zijn gestart met als startpunt een klein micro-krediet.
Ieder heeft tijdens het talentfeest kunnen zien hoe poffertjes en hamburgers gebakken werden, auto’s gewassen en voor drinken gezorgd werd door enthousiaste leerlingen. Er werden zelfs broodjes hamburger bezorgd! Grote klasse!
Wij vonden het dan ook niet meer dan normaal dat deze ondernemers in de dop over de besteding van de winst (dus na afbetaling van het startkrediet!) van deze bedrijfjes (mee) mochten beslissen. Dit is gebeurd. Sinds kort zijn wij als school een complete mini-hockeyset en 5 loloballen rijker. Dankjulliewel!
Over de besteding van de ‘veilinggelden’ zullen jullie, zodra we er meer over kunnen vertellen, meer horen!
Foto's van de kinderen die gebruik maken van de materialen zijn te vinden in fotoalbum: talent

Heel Glimmen bakt!

donderdag 15 november 2018
WIE BAKT DE LEKKERSTE, LEUKSTE EN MOOISTE TAART VOOR DE WINTERMARKT?
Voor het hele gezin! Je kan meedoen in de leeftijd t/m 14 jaar of 15 jaar en ouder en in de categorieën zoete en hartige taarten.
De taartpunten worden verkocht tijdens de Wintermarkt in dorpshuis De Groenenberg op zondagmiddag 25 november 2018 en de opbrengst is voor het dorpshuis.
Voor meer informatie klik op de link hieronder:

Heel Glimmen bakt!
vorige pagina | volgende pagina