We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Surprise-tentoonstelling

woensdag 2 december 2020
Vandaag hebben alle kinderen van groep 6, 7 en 8 hun surprise alvast mee naar school genomen, zodat wij ze op het leerplein konden zetten, als een echte tentoonstelling. Ze zijn weer prachtig geworden en op deze manier kunnen we ze allemaal bekijken én we kunnen ze vrijdag "Coronaproof" uitpakken. Omdat ouders niet in de school kunnen komen hebben we er even foto's van gemaakt, dan kunt u toch een beetje meegenieten van alle creatieve makers van de Quintusschool. In de map Surprise-tentoonstelling ziet u alle foto's.

Schoen zetten

vrijdag 27 november 2020
Ook dit jaar mochten we afgelopen woensdag allemaal onze schoen zetten, in de hoop dat Sinterklaas of één van zijn Pieten er iets in zou stoppen. We hebben prachtig gezongen onder begeleiding van meester Lennart en meester Arjen, dus dat komt vast wel goed. En gelukkig bleek de Sint ook in deze Corona-tijd zoveel schoentjes in 1 keer te vullen. Bedankt Sinterklaas!
Foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".

Wat een verrassing!

vrijdag 13 november 2020

In de nacht van 12 op 13 november is er wat wonderlijks gebeurd op de Quintusschool.
Er is zomaar ineens een Quinterdorp ontstaan. Prachtige huisjes, een boekwinkel, kerstboompjes en een trein...
Teveel om op te noemen.
In elkaar gezet met behulp van collega’s, oud-leerlingen Gert-Jan en zijn vriendin Nicole en Rianne.
Collega’s met het talent....’ritselaar’(?) hebben dit dorp voor school kunnen bemachtigen.
Speciale dank gaat uit naar Jurgen Hazewinkel, vader van de oud-leerlingen Anouk en Sven.
We hopen dat de kinderen er de komende tijd van kunnen genieten....Zie voor meer foto's het fotoalbum "Quinterdorp op school"

Kinderboekenweek 2020

woensdag 14 oktober 2020
En toen....
Een heerlijk thema voor de Kinderboekenweek, verhalen uit onze geschiedenis. En natuurlijk een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan iets wat veel kinderen niet meer zo vaak doen. Gelukkig staken een heleboel kinderen hun vinger op toen ik bij de opening vroeg wie er vaak werd voorgelezen: dat is zo belangrijk om te doen voor de leesbeleving van de kinderen. Dan leren ze hoe fijn een verhaal kan zijn en pakken ze, hopelijk, later zelf ook sneller een boek.
Bij de opening zongen we het lied van de Kinderboekenweek van Kinderen voor Kinderen en beeldde groep 6 het Prentenboek "De tweeling" uit. Daarna mocht ik een lintje doorknippen, waarmee de Kinderboekenweek officieel geopend was.
Tijdens de week hebben we een leeswedstrijd gehouden (welke groep leest de meeste bladzijden) welke gewonnen werd door groep 7/8 (uiteraard), maar groep 7/8 doneerde de prijs aan groep 4/5, die op een knappe 2e plek was gekomen. Voor foto's: fotoalbum Kinderboekenweek 2020

Voorleeswedstrijd

woensdag 14 oktober 2020
Zoals ieder jaar was er ook dit jaar weer een Voorleeswedstrijd tijdens de Kinderboekenweek. Eerst worden er voorrondes gehouden in de eigen groep, daar wordt een winnaar bepaald en die mag tijdens de school-voorleeswedstrijd op het podium voorlezen aan de rest van de school. Superspannend natuurlijk. De winnaars per groep waren Tren, Aimee, Mus, Senna, Lasse en Amerinthe. Dat was al een hele prestatie! De jury van deze voorleeswedstrijd bestond uit Vera (de winnaar van vorig jaar), juf Annemiek en juf Nicolet. Er werd prachtig gelezen en de keuze was weer erg moeilijk! Maar uiteindelijk kwamen er 3 namen tevoorschijn: Amerinthe werd derde, Mus werd tweede en Lasse was de winnaar! Hij mag straks in januari (als het allemaal doorgaat...) naar de regionale voorleeswedstrijd. Gefeliciteerd Lasse! De nummers 1,2 en 3 kregen een leuke prijs mee naar huis.
Foto's staan in het fotoalbum Kinderboekenweek 2020