We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsbericht

Proefjes in groep 6

woensdag 11 september 2019
door Nicolet Bos
We gingen vandaag proefjes doen met topondernemers. Er waren 5 proefjes.
Proefje 1: Opgebrand. Je kunt kaarsen aansteken voor de gezelligheid. Ze kunnen wel uren blijven branden. Als je een glas over een brandende kaars heen zet, wat gebeurd er dan?.
Proefje 2: Welke smaak. In je mond kun je dingen proeven met je tong, je kunt een heleboel smaken uit elkaar houden. Met deze proef ga je uit testen hoe goed je de dingen eigenlijk uit elkaar kunt houden.  
Proefje 3: Eitje knijpen. Een ei heeft een harde schaal die kan breken. In de winkel zit er meestal nog een extra laag bescherming omheen: een eierendoos. Hoe makkelijk breekt een ei eigenlijk? Kun je een ei stuk knijpen.
Proefje 4: Ballonnen en mandarijn. Een mandarijn is een vrucht met schil. Pel hem en je kunt de partjes opeten. Makkelijk en nog gezond ook. Hoe goed kan een ballon tegen een mandarijn?
Proefje 5: Gummibeer onder water. Gummiberen zijn gekleurde snoepjes in de vorm van een beer. Als je er op kauwt dan zijn ze een beetje flexibel. Wat gebeurt er als je een gummibeertje een tijdje in het water legt?
De proefjes waren erg leuk! Het proefje dat wij het aller leukste vonden was proefje 1 Hierbij gingen we kijken wanneer het kaarsje uitging als je er een glas op het. Door het glas komt er geen zuurstof meer bij en gaat het kaarsje uit en ging het water omhoog.
Valerie en Tess