Voorleeswedstrijd

maandag 7 oktober 2019
Zoals elk jaar in de Kinderboekenweek was er ook dit jaar weer een voorleeswedstrijd en vandaag was de finale. Na de voorrondes in de klassen 3 t/m 8 blijven er 5 leerlingen over voor de finale: van elke groep een winnaar. Dit jaar waren dat Mats uit groep 3, Tijs uit groep 4, Max uit groep 5, Jip uit groep 6, Vera uit groep 7 en Evan uit groep 8. En wat deden ze het weer goed, deze winnaars. Mats die nog maar net in groep 3 zit en al gewoon kan voorlezen, alsof het niets is! Tijs die heel enthousiast was en knap op toon las. Max die heel rustig las en een grappig stuk had uitgezocht. Jip die grappige stemmetjes gebruikt en zelf durft te zingen. Vera die alle moeilijke woorden uit de GVR zonder problemen voorlas en Evan die heel duidelijk en rustig las en erg goed te volgen was.  En toen was daar de taak voor de jury om een 1e, 2e en 3e plek te kiezen. De jury bestond uit Jip uit groep 8, meester Arjen en juf Nicolet. Ieder jaar wint er iemand uit groep 7 of 8, want de winnaar mag mee doen aan de regionale voorleeswedstrijd. Het was moeilijk om een keuze te maken, maar op de 3e plek kwam Jip, 2e werd Tijs en 1e is Vera geworden. Gefeliciteerd! En Vera, veel succes bij de regionale voorleeswedstrijd!
Voor meer foto's, zie fotoalbum "Voorleeswedstrijd 2019.