emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Quinsectenhotel vervolg

22-05-2019
Omdat we vorige week geen gym hadden, zijn we met de hele klas naar het Quintusbos geweest om ‘vulling’ te zoeken voor het Quinsectenhotel.
Met de hulp van groep 3 hadden we een hele berg!
Nadat we de drie pallets van Jasmijn boven op die van Tess gezet hadden, konden we gaan vullen met een resultaat waar we trots op zijn! Nieuwe foto's zijn toegevoegd aan de map Quinsectenhotel.

Excursie klooster Yesse groep 6

18-05-2019

Woensdag 8 mei zijn er twee archeologie studenten in de klas geweest, om ons te vertellen over klooster Yesse in Essen (Haren), archeologie en archeologische vondsten op het klooster. De interesse bij de kinderen was meteen gewekt. Des te leuker dat we afgelopen woensdag op bezoek mochten bij het klooster. De archeologen zijn net weer gestart met opgravingen bij het klooster dus we konden precies zien hoe dat in zijn werk gaat, wat het nog leuker maakte.
We hebben veel gehoord over de geschiedenis van het klooster, wat ze voor een groot deel weten dankzij archeologische vondsten. We hebben gezien hoe archeologen te werk gaan en wat ze de afgelopen tijd hebben gevonden. Hier waren echt bijzondere vondsten bij! Wij mochten deze van dichtbij bekijken en vasthouden. De archeologen wisten ons heel veel te vertellen en dat maakte het heel tastbaar. Nadat we veel gehoord en gezien hadden, mochten de kinderen zelf opgravingen gaan doen. Ze hebben hier heel enthousiast aan gewerkt en er kwamen mooie voorwerpen naar boven. Het was zeker voor herhaling vatbaar!
Tip: 8 juni is er op klooster Yesse open huis
Zie: www.kloosteryesse.nl
In het fotoalbum "Klooster Yesse" staan nog meer foto's.

Kleiworkshop groep 1/2

16-05-2019
Afgelopen maandag zijn we met de kinderen van groep 1/2 naar het Clockhuys in Haren geweest voor een workshop 'klei'.
Van een houten plankje met wat ijzerdraad en vrolijk gekleurd klei zijn de mooiste dieren gemaakt!
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
De foto's staan in het fotoalbum "kleiworkshop".

Bewegend leren

16-05-2019

Bewegend leren, de kinderen uit groep 3 vinden het leuk om buiten te oefenen met lezen of rekenen. Vandaag hadden leerlingen uit groep 8 woorden op het schoolplein geschreven. Deze woorden schreven wij in de zinnen waarin een woordje ontbrak.

Kleiworkshop 7/8

16-05-2019

Maandagochtend 13 mei jl. kwam Wilma, de moeder van Lotte, ons halen met tractor en huifkar. Dit was echt een verrassing voor de leerlingen. We hebben een kleiworkshop in het CLockhuijs in Haren gehad van Jaap van Meeuwen.
De leerlingen hebben een "zelf"portret gemaakt. De workshop duurde van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Daarna weer terug naar school met tractor en wagen. Weer een mooie herinnering erbij!
De foto's zijn te zien in het fotoalbum "Kleiworkshop".Insectenhotels

15-05-2019
In het kader van de betrokkenheid bij de bloemenbrigade heeft groep 4/5 insectenhotels gemaakt.
Als groepsopdracht bouwen we ook een Quinsectenhotel. Deze maken we van pallets die door Tess en Jasmijn meegenomen zijn. Het Quinsectenhotel wordt 6 pallets hoog. We zijn nu halverwege.
We kunnen nog steeds ‘vulling’ gebruiken. Voor foto's zie album "Quinsectenhotel".

Koningsspelen 2019

26-04-2019

Ondanks de regen was het een prachtige Koningsdag. De kinderen waren in groepjes verdeeld en bij elke groep waren 2 leerlingen van groep 7/8 verantwoordelijk. Zij namen de groepjes mee langs de spelletjes: wat prachtig om te zien hoeveel verantwoordelijkheidsgevoel groep 7/8 heeft. De spelletjes die gespeeld werden waren afwisselend van vrij actief naar weer een wat rustiger spel. Groep 7/8 kreeg om 8.30 uur uitleg hoe de spelletjes gespeeld moesten worden. Daarna gingen ze hun groepje ophalen en gingen ze met hun groepje klaar staan op het plein om vervolgens naar het veld te lopen. Op het veld hebben we de koningsdans van 2019 gedaan op het liedje Pasapas. De verschillende spelletjes die gespeeld werden waren:
Spel 1: Kaarten estafette;
Spel 2: Pittenzak darten;
Spel 3: Dobbelsteen gooien;
Spel 4: Parachute mikken;
Spel 5: Master mind;
Spel 6: Frisbee mikken;
Spel 7: inktvistikketje + hoepelrondgang;
Spel 8: Blikwerpen;
Spel 9: Hindernisbaan met memory;
Spel 10: Drie op een rij.
Om 10.00 uur was er lekker fruit en water voor de leerlingen, dit werd verzorgd door ouders die kwamen helpen. Dank je wel!
’s Middags mocht groep 7 8 als beloning voor het helpen ’s ochtends nog lekker sporten onder begeleiding van meester Eddy. Er zijn weer mooie foto's gemaakt die te zien zijn in het fotoalbum Koningsspelen 2019.

Schoolvoetbaltoernooi groep 7-8

25-04-2019
Gisteren hebben we weer meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een prachtig sportief spektakel. We gingen op de fiets naar Sportpark "De Koepel" in Haren.
Hier hebben we verschillende wedstrijden gespeeld met 3 teams, de meiden waren bij het jongensteam ingedeeld, omdat we maar 5 meiden hebben in groep 7/8. Om de meiden toch een kans te geven om mee te spelen, mochten ze met de jongens meedoen. Super!!
Helaas waren er dit jaar geen eerste plaatsen, maar wel de sportiviteit hoofdprijs wat mij betreft.
Er waren 4 ouders die de groepjes begeleiden, Peter (vader Twan), Anita (moeder Leon) en Heleen (moeder Koen N.) en om 10 uur kwam Karin (moeder Rosa) de begeleiders versterken. Heel erg bedankt nogmaals!

Vesting Bourtange

25-04-2019

Groep 7/8 heeft vorige week een bezoek gebracht aan vesting Bourtange. Hieronder een verslag:

Heenreis: het was een best wel oude bus en we hebben 1:10 minuten toen we in de bus wouden stappen wou de buschauffeur omdraaien maar de bus kon niet draaien dus toen hebben we vijf minuten staan wachten en toen de bus was omgedraaid stapten we in.

Verhaal( werd verteld door iemand die daar woonde) werd verteld op het marktplein in Bourtange: ze vertelde een verhaal over kapitein Prot en Bommen Berend(Duist officier) Bommen Berend wou Groningen overnemen maar dan moesten ze door vesting Bourtange dus wou hij kapitein Prot omkopen voor 200 000 gulden maar wat kapitein Prot daarop zij moesten we uit zoeken in de speurtocht.

Speurtocht :we kregen een kaart met opdrachten en moesten die uitvoeren per groepje, dat was heel leuk!
Daarna moesten door het hele vestingstadje deze opdrachten uitvoeren en per opdracht die je goed had kreeg je letters.
En van die letters kon je een zin krijgen en de zin was: 200 000 duizend bommen kun je op je kop krijgen.
Daarna mochten we “kanon schieten”, film kijken over de geschiedenis van Bourtange en “vliegen” op een kraanvogel.
Al met al was het een hele leuke ochtend.
Sem en Geert

Paasviering

12-04-2019
Vandaag hadden wij de Paasviering. De dag ging van start met een paasontbijt. De kinderen hadden voor elkaar een ontbijtje meegenomen in een mooi versierde doos of mand. Daarna was er een voorstelling voorbereid en begeleid door juf Angelika en juf Marijke. Er was een wedstrijdje "eitje tik", die werd gewonnen door Len en we gingen eieren zoeken. De ouders van de OC hadden allemaal chocolade eitjes verstopt en 3 gouden eieren. De chocolade eitjes werden lekker opgegeten bij een beker ranja en degene die een gouden ei vond kreeg een prijsje. De beste zoekers waren Koen N, Willem en Danny. Na de pauze was het tijd voor spelletjes en knutselen. Elk kind van groep 7/8 kreeg een groepje onder zijn/haar hoede en ging langs alle leuke opdrachten. Het was een mooi gezicht hoe de grote kinderen de kleine kinderen hielpen, dat deden ze supergoed. 
's Middags gingen de kinderen van groep 5 t/m 8 naar het bos om daar een potje "levend stratego" te spelen. Al met al een zeer geslaagde dag.
Zie voor de foto's  het album Pasen 2019.