emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Voorbereidingen musical

14-03-2019


Groep 8 is al druk bezig met de voorbereidingen voor de musical die zij gaan maken. Een groep ouders helpt juf Lies en de kinderen met het bedenken van een verhaal en liedjes. Vandaag werd er druk gewerkt aan....ja, aan wat? Dat blijft natuurlijk nog een verrassing! Voor meer foto's: even inloggen en naar mapje musical groep 8.

Met groep 4/5 naar de bibliotheek

14-03-2019

Dinsdag 12 maart zijn we met groep 4/5 naar de bibliotheek geweest. Daar verzorgde schrijfster Fabien van der Ham een presentatie. Ze vertelde over haar baan als schrijfster en vooral over hoe ze aan de ideeën voor haar boeken komt. Die ideeën kwamen vooral gewoon uit het dagelijks leven; Over haar zus, over een zin die ze gehoord of een tekening die ze gezien heeft. Heel interessant, omdat wij met groep 4/5 ook verhalen schrijven in ons verhalenschrift. Soms vinden wij het wel lastig om een onderwerp te bedenken. Door deze tips van een ‘echte schrijver’ gaat het ons misschien nog beter lukken. Ik denk het wel! Dat er ook nog een alien op bezoek was, hebben jullie denk ik al gehoord. Zo niet, vraag nog maar eens na!
Voor meer informatie over deze schrijver kun je een kijkje nemen op haar website: https://fabienvanderham.nl/filosofiejuf/

Cadeautje!

25-02-2019

Wat een leuke verrassing kwam er vanmorgen bij ons de school binnen huppelen. Wende had een cadeautje mee voor álle meesters en juffen van haar en haar vader en moeder. Juf Chantal mocht het in de klas uitpakken en daarna hebben alle meesters en juffen het cadeau gezien. Het is een prachtig boek dat gaat over talenten van verschillende dieren en er zat een lief kaartje bij. Namens het hele team bedankt, wat een mooi boek dat past bij onze visie! Wij gaan het boek zeker gebruiken.

Activiteiten van de afgelopen week

14-02-2019

Het is vakantie, alle kinderen hebben hun rapport mee naar huis gekregen en kunnen hopelijk terugkijken op een fijn, goed en interessant eerste half jaar van dit schooljaar.
Deze laatste week voor de vakantie hadden we nog allerlei activiteiten in verschillende groepen. Zo hadden de groepen 4/5 en 6 een dansworkshop waarin heerlijk gedanst werd op Cubaanse muziek en groep 7/8 kreeg een indrukwekkende voorlichting van de NS over het gevaar bij spoorwegen.
De groepen 6 en 7/8 hadden de afgelopen periode als thema van Topondernemers  ‘Vlinders in je buik’, waarin o.a. onderwerpen als het menselijk lichaam, verkering vroeger en nu, een koninklijke bruiloft en een bloemenveiling aan de orde komen.
Natuurlijk viel Valentijnsdag erg goed binnen dit thema! Daarom was er een mooie brievenbus gemaakt door de kinderen waarin ze hun Valentijn een klein kaartje konden sturen. Dit is natuurlijk heel spannend, zeker omdat je niet weet wie jou misschien een kaartje stuurt…
We hebben de gemaakte postbus vandaag leeg gemaakt en de gestuurde ‘valentijnspost’ aan een roos vast gemaakt. Uiteindelijk kreeg iedereen van groep 6,7 en 8 vandaag een roos met daaraan een valentijnskaartje, geschreven door de leerkrachten.  Foto's staan in de map "activiteiten".
Fijne vakantie!

En nog een dagje, want nu kan het nog!

25-01-2019
Ook vandaag gingen alle groepen (inclusief de kleuters, die de vorige keer een ander uitje hadden) de ijsbaan op. Marc Drenth, de vader van Fleur en Herre, bood de school aan om vanuit zijn talent (bewuste beweger) schaatswedstrijden te organiseren. Daar zeg je als talentschool natuurlijk geen nee tegen. Maar oeh! Wat was het koud!

Letterspeurtocht in groep 3

24-01-2019
Groep 3 heeft alle letters geleerd en dat was reden voor een feestje! Juf Chantal had een heuse letterspeurtocht door de school georganiseerd. Met pen en papier op zoek naar alle opdrachten en letters die verstopt zijn: dat is nog eens leuk leren! Om de foto's te kunnen bekijken moet je even inloggen en naar het album letterspeurtocht groep 3 gaan.

Schaatsen!

24-01-2019
Het vriest! En natuurlijk is de ijsbaan in Noordlaren supersnel klaar om op te schaatsen. Helaas is de eerste marathon niet gelukt, maar wij hebben als school genoten van een heerlijke schaatsochtend. Bedankt alle ouders die het zo snel konden regelen om te rijden en/of te begeleiden en bedankt Eddie en de vrijwilligers op de ijsbaan voor het organiseren. De foto's spreken voor zich.
Voor nog meer foto's kunt u inloggen en naar het mapje fotoalbums-schaatsen gaan.

Talentontwikkeling

18-01-2019
 
Zoals u misschien weet, stellen zowel de oudercommissie als het VCBG jaarlijks budget beschikbaar om te besteden aan talentontwikkeling. Hier zijn wij als team en kinderen heel erg dankbaar voor. Deze budgetten zijn aan het begin van het jaar door een uiterst succesvolle Quintustalentenveiling,als ook een donatie vanuit Stichting Baasis, nog verruimd.Stichting Baasis heeft de inzet van het team tijdens de Baasisdag van vorig jaar op waarde geschat en beloond.Vanaf het begin van het schooljaar zijn er al investeringen gedaan zoals een videobewerkingsprogramma voor de kinderen (techniektalent) unihockeysticks en doelen, loloballen (beweegtalent), een boekenpakket en map met lesideeën voor de ontwikkeling van een growth mindset bij kinderen (kennistalent).
In de kerstperiode hebben we nog een complete verzameling Gravitrax (https://www.youtube.com/watch?v=TePB-7wpS3Q) aangeschaft, waarmee de kinderen een blitse knikkerbaan kunnen bouwen (techniek- en rekentalent) en 2 mappen van het 'vooruitwerklab' (https://cbo-nijmegen.nl/leermaterialen/) voor de ontwikkeling van de cognitieve talenten.De grootste uitgaven hebben we echter de laatste weken gedaan:Om zo af en toe een Quintusband te kunnen beginnen hebben we een basgitaar gekocht en 4 Spaanse gitaren voor de kinderen (muziektalent).Naast de al aanwezige drumstel(len), digitale piano, elektrische gitaar, boomwhackers en Spaanse gitaren mogen we ons bijna een muziekschool noemen!Daarnaast hadden we een grote wens om een 'mobiele keuken' te hebben, zodat we ook kunnen laten koken en bakken in de klas (creatief- en rekentalent). Het verrijdbare keukenblok is ondertussen klaar en we zullen hem deze week gaan inrichten.
We hebben aan het begin van het jaar aanmeldingen gekregen van talentvolle ouders om o.a. met de kinderen te bakken en/of te koken. U hoort spoedig van ons!

Kerstviering Quintusschool

20-12-2018
De afgelopen weken hebben we de kerst vormgegeven rond het thema "wensen". Op ons leerplein staat een "wensboom" waarin de kinderen hun wensen hebben gehangen. Vanavond hebben we in de kerk tegenover de school een voorstelling over het kerstverhaal gelinkt aan het thema. Na de voorstelling gaan we lekker eten in de klas. Voor de ouders is er snert en glühwein te krijgen op het leerplein, gemaakt en geregeld door de ouders van de OC.
Met dit alles starten we met het plan om een jaar lang een goed doel te steunen: het goede doel is "Make a wish Nederland". Het komende jaar gaan we proberen op allerlei manieren geld in te zamelen voor Make a wish. Met kerst volgend jaar gaan we het geld aan Make a wish Nederland overhandigen. De vader van Loes en Mara is op school geweest om de kinderen hier van alles over te vertellen. Hij is er vanavond ook en laat op het leerplein filmpjes zien van de stichting. (u kunt ook altijd even kijken op de website van de stichting: makeawishnederland.org.)

Talentposter Sinterklaas

27-11-2018

Ook in groep 1/2 wordt regelmatig gesproken over talenten. En aangezien Sinterklaas weer in het land is en bij deze groep hét onderwerp van gesprek is, hebben zij een talentposter van Sinterklaas gemaakt. De talenten van Sinterklaas zijn volgens de kleuters: een bezige bij, een groepsdier, een vertrouweling, een momentgenieter, een samenbrenger, een planmaker en een stille helper. Nu moeten ze eigenlijk Sinterklaas nog even vragen of hij zelf ook vindt dat dat zijn talenten zijn.