Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Kerstmusical 2019

20-12-2019

Het was weer fantastisch, onze schoolkerstmusical "Mijn voorbeeld ben jij". Na weken van voorbereiding door alle kinderen, leerkrachten en ouders was de voorstelling gisteravond in de Kimme een groot succes. Wat een talent! Dans, muziek, toneel, decor, loten verkopers, zang, techniek en noem het maar op, alles was tip top in orde. Prachtig om ineens een talent te ontdekken bij een kind en dit kind dan te zien stralen. Trots op onze kinderen en leerkrachten.
In het album "Kerstmusical Mijn voorbeeld ben jij" kunt u de foto's vinden.

Foto's bij de cvo-lessen

20-12-2019
In de afgelopen periode heeft juf Angelika een adventsproject met de verschillende groepen gedaan. Daarvan heeft zij foto's gemaakt. Zij zijn te bekijken in het album "adventsproject cvo".

Sinterklaas op de Quintusschool

05-12-2019

Vandaag was Sinterklaas bij ons op school met twee Pieten. Ze zagen meteen dat ons schoolplein zo mooi was geworden en de Pieten gingen de speeltoestellen even uitproberen. Het was wel wat glad, dus heel soepel ging het niet. Gelukkig raakte er geen Piet gewond. Na het sporten gingen we snel naar binnen waar we heerlijk op het warme leerplein voor Sinterklaas en zijn Pieten hebben gezongen onder begeleiding van meester Lennart op de piano. Na het zingen gingen alle kinderen naar de klassen. Sint en zijn Pieten gingen op bezoek bij Kids First, groep 1/2 en groep 3/4. In groep 5 t/m 8 waren weer prachtige surprises gemaakt met mooie gedichten. De OC had voor ranja met een koekje en een mandarijn gezorgd. Rond 11:30 uur kwam Sint nog even kijken in de groepen 5 t/m 8 en daarna hebben we Sint en zijn Pieten uitgezwaaid. Al met al een leuke, gezellige dag. Dank u Sinterklaas!
De foto's staan in fotoalbum "Sint 2019".

Uitje groep 1/2

22-11-2019
Vorige week maandag gingen groep 1 en 2 met een luxe touringcar naar het klooster in Ter Apel.
Bij het klooster werden we opgewacht door een aantal dames in mooie oude kostuums.  Eenmaal binnen hebben we gezien hoe het leven er aan toe ging in het klooster, een paar honderd jaar geleden.
Er was een oude reiskoffer met allemaal oude spullen en we hebben de slaapzalen, kerk, kruidentuin en andere kamers gezien.
Als laatste hebben we nog een fotospeurtocht gedaan.
Toen weet terug in de bus waar we nog even lekker konden relaxen want het was best vermoeidend. Maar we hebben echt genoten,  het was een ontzettend leuke ochtend! De foto's zijn te vinden in fotoalbum klooster ter Apel gr. 1/2.

Lampionnenshow

13-11-2019

Afgelopen donderdag hadden we onze jaarlijkse lampionnenshow op het leerplein. Alle gemaakte lampionnen stonden mooi opgesteld en waren sfeervol verlicht. Er waren pokéballs, eenhoorns,

Groep 5/6 naar Groninger landschap

13-11-2019

Dinsdag 5 november ging groep 5/6 naar het Groningerlandschap.
We hebben van alles gedaan: uilenballen uitpluizen (daar zitten best veel botjes in, in die uilenballen),  en we hebben rad van natuur gedaan (dat is een groot spel met andere spellen ) en bij dat MEGA spel was je vooral buiten en waren ook leuke dingen binnen hoor.
Er waren ook HEEL veel dieren.
Je had een ook HEEL mooi uitzicht. Er zijn zoveel dingen die je kan doen buiten en binnen evenveel dingen die je kan doen. En ook allemaal even leuk. Echt!

Lasse
Groep

Schoolreisje groep 5/6 Middeleeuwse stad Groningen

04-11-2019

We zijn naar het scheepvaartmuseum geweest en naar een pelstergasthuis geweest. Daar vonden we het heel leuk, we hadden heel veel geleerd over oude boeken en zo. We hebben veel geluisterd en een film gekeken en daarna hebben we gedronken en fruit gegeten en daarna gingen we naar het pelstergasthuis. Daar hebben we spelletjes gedaan en we moesten zeggen wat het verschil was van vroeger en nu. We gingen ons verkleden als monniken en nonnen. We hadden leuke groepjes en de spelletjes vonden wij heel leuk en daarna liepen we met heel groep 5/6 naar de bus en de volgende dag kregen we een brief.

Groeten Veerle en Noor

Unihockey 11 oktober 2019

16-10-2019
Het was leuk. We zijn eerste geworden.
We waren met z’n vijven, maar met vier speelden we in een team.
We gingen met de fiets. Het was in Haren en wij kwamen van Glimmen.
Het was bij Akwaak (Scharlakenhof.) Er deden veel kinderen van verschillende scholen aan mee. Iedereen heeft het leuk gehad. De ouders mochten ook kijken en ze konden zich ook opgeven als begeleider. Maar sommige ouders moesten gewoon werken. Elke winnaar van een poule kreeg een beker.

Senna, Melle, Lucas, (Aria en Nada)

Voorstelling over verkeer groep 3/4

10-10-2019
Vandaag had groep 3/4 een voorstelling over verkeer. Dit past natuurlijk prima in het thema van de Kinderboekenweek. Er kwam een ruimtewezen, Spacey, van een andere planeet om te leren hoe het hier gaat met verkeer. Wat is een zebrapad, hoe kijk je uit bij het oversteken en wat betekenen de verkeersborden?
Foto's in het album "voorstelling verkeer groep 3/4".

Dichter Kasper Peeters op bezoek in de Kinderboekenweek 2019

10-10-2019
In het kader van de Kinderboekenweek 2019 is dichter Kasper Peeters deze week op bezoek geweest in de groepen 3 t/m 8. Hij gaf een workshop en las verschillende gedichten voor.

Hieronder wat Kasper er zelf over zegt:
‘Ik word gelukkig van het geven van poezieworkshops op basisscholen en middelbare scholen. Taal is het mooiste speelgoed van de wereld! Ik geef lessen door het hele land. Ook geef ik regelmatig optredens op diverse podia en festivals, ook met mijn mini-voorstelling Dozen vol Woorden. September 2018 is mijn gedichtenbundel met kinderpoezie verschenen Vogelzwemvliegvis.’

Voor foto's zie fotoalbum 'schrijver in de klas 2019'