Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Luc Koning op de Quintusschool!

13-10-2021
Op 7 oktober 2021 was ik op bezoek in de SWS Quintusschool in Glimmen. Deze school had het redzaamheidslezen zelfstandig ingevoerd, zonder hulp van externen. Men had een vraag over de overdracht van de kinderen naar het voortgezet onderwijs. Ik had een gesprek met directeur Nicolet Bos en Coördinator Passend Onderwijs Jellie Panman. Na het bijwonen van een schoolactiviteit in het kader van de kinderboekenweek sprak ik(**) met de beide leerkrachten.

Hoe kwamen jullie zo bij het redzaamheidslezen terecht?

lees dit artikel hier verder:

Schoolreisje Tenaxx

18-06-2021
Afgelopen donderdag is groep 1,2,3 afgereisd naar Wedde. Hier brachten we een bezoek aan landgoed Tenaxx. Het was een leuke gezellige dag vol speel- en klimplezier. We hebben ook genoten van de watersproeier, want een beetje verkoeling was wel nodig.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Bezoek van de knutselkeet voor de onderbouw

07-06-2021
Groep 1 t/m 4 ging vandaag naar de knutselkeet.

Vandaag kwam de knutselkeet. We moesten insecten of spinnen maken van karton. Het was heel leuk.
Tren groep 3

We gingen naar de knutselkeet. Daar ging ik een taart maken van hout. Een appeltaart. We konden hem niet op eten wat hij was niet echt.
Casper groep 1

Ik heb vandaag geknutseld bij de knutselkeet. Ik heb een taart met allemaal frutsels er op. Het was heel leuk!
Mayli groep 2

Ik heb een draak met 6 poten gemaakt. Met hout en kurken. Het was leuk om te maken.
Bowe groep 4

De foto's van vandaag zijn te zien bij de fotoalbums.

Koningsspelen

23-04-2021
Ook de koningspelen waren dit jaar anders dan andere jaren. Dit jaar konden we het niet met de hele school vieren. Daarom een aangepast programma. In de klas is er geknutseld, kringspelletjes gedaan en we konden cake versieren. Verder hadden de stagelopers van gym een leuk programma voor buiten georganiseerd. De kinderen begonnen met de koningspelen dans. Daarna waren er verschillende spelletjes die de kinderen in groepjes gedaan hebben. Het was een geslaagde dag.