We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Sinterklaas op school

04-12-2020
Het was even spannend: zou Sinterklaas dit jaar wel komen? Had hij geen Corona-gerelateerde klachten? We hadden alles zo veilig mogelijk voor hem gemaakt, zodat 1,5 meter afstand bewaard kon blijven en we tóch van zijn bezoek konden genieten. En hij kwam!! Met twee Pieten! We hebben voor ze gezongen en allerlei kunsten, knutsels, tekeningen e.d. laten zien. De Pieten brachten zakken vol cadeautjes in de klassen en we kregen dit jaar pepernoten in een papieren bekertje. In de bovenbouw mochten de prachtig gemaakte surprises worden uitgepakt. Al met al een super gezellige dag: Dank u Sinterklaasje!
De foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".

Surprise-tentoonstelling

02-12-2020
Vandaag hebben alle kinderen van groep 6, 7 en 8 hun surprise alvast mee naar school genomen, zodat wij ze op het leerplein konden zetten, als een echte tentoonstelling. Ze zijn weer prachtig geworden en op deze manier kunnen we ze allemaal bekijken én we kunnen ze vrijdag "Coronaproof" uitpakken. Omdat ouders niet in de school kunnen komen hebben we er even foto's van gemaakt, dan kunt u toch een beetje meegenieten van alle creatieve makers van de Quintusschool. In de map Surprise-tentoonstelling ziet u alle foto's.

Schoen zetten

27-11-2020
Ook dit jaar mochten we afgelopen woensdag allemaal onze schoen zetten, in de hoop dat Sinterklaas of één van zijn Pieten er iets in zou stoppen. We hebben prachtig gezongen onder begeleiding van meester Lennart en meester Arjen, dus dat komt vast wel goed. En gelukkig bleek de Sint ook in deze Corona-tijd zoveel schoentjes in 1 keer te vullen. Bedankt Sinterklaas!
Foto's zijn te zien in het album "Sinterklaas 2020".

Wat een verrassing!

13-11-2020

In de nacht van 12 op 13 november is er wat wonderlijks gebeurd op de Quintusschool.
Er is zomaar ineens een Quinterdorp ontstaan. Prachtige huisjes, een boekwinkel, kerstboompjes en een trein...
Teveel om op te noemen.
In elkaar gezet met behulp van collega’s, oud-leerlingen Gert-Jan en zijn vriendin Nicole en Rianne.
Collega’s met het talent....’ritselaar’(?) hebben dit dorp voor school kunnen bemachtigen.
Speciale dank gaat uit naar Jurgen Hazewinkel, vader van de oud-leerlingen Anouk en Sven.
We hopen dat de kinderen er de komende tijd van kunnen genieten....Zie voor meer foto's het fotoalbum "Quinterdorp op school"

Kinderboekenweek 2020

14-10-2020
En toen....
Een heerlijk thema voor de Kinderboekenweek, verhalen uit onze geschiedenis. En natuurlijk een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan iets wat veel kinderen niet meer zo vaak doen. Gelukkig staken een heleboel kinderen hun vinger op toen ik bij de opening vroeg wie er vaak werd voorgelezen: dat is zo belangrijk om te doen voor de leesbeleving van de kinderen. Dan leren ze hoe fijn een verhaal kan zijn en pakken ze, hopelijk, later zelf ook sneller een boek.
Bij de opening zongen we het lied van de Kinderboekenweek van Kinderen voor Kinderen en beeldde groep 6 het Prentenboek "De tweeling" uit. Daarna mocht ik een lintje doorknippen, waarmee de Kinderboekenweek officieel geopend was.
Tijdens de week hebben we een leeswedstrijd gehouden (welke groep leest de meeste bladzijden) welke gewonnen werd door groep 7/8 (uiteraard), maar groep 7/8 doneerde de prijs aan groep 4/5, die op een knappe 2e plek was gekomen. Voor foto's: fotoalbum Kinderboekenweek 2020

Voorleeswedstrijd

14-10-2020
Zoals ieder jaar was er ook dit jaar weer een Voorleeswedstrijd tijdens de Kinderboekenweek. Eerst worden er voorrondes gehouden in de eigen groep, daar wordt een winnaar bepaald en die mag tijdens de school-voorleeswedstrijd op het podium voorlezen aan de rest van de school. Superspannend natuurlijk. De winnaars per groep waren Tren, Aimee, Mus, Senna, Lasse en Amerinthe. Dat was al een hele prestatie! De jury van deze voorleeswedstrijd bestond uit Vera (de winnaar van vorig jaar), juf Annemiek en juf Nicolet. Er werd prachtig gelezen en de keuze was weer erg moeilijk! Maar uiteindelijk kwamen er 3 namen tevoorschijn: Amerinthe werd derde, Mus werd tweede en Lasse was de winnaar! Hij mag straks in januari (als het allemaal doorgaat...) naar de regionale voorleeswedstrijd. Gefeliciteerd Lasse! De nummers 1,2 en 3 kregen een leuke prijs mee naar huis.
Foto's staan in het fotoalbum Kinderboekenweek 2020

Luilekkerleesland

14-10-2020
In het kader van de Kinderboekenweek hadden we op dinsdagochtend een half uur ingeroosterd voor Luilekkerleesland. Alle kinderen kwamen in hun pyama/oncie naar school mét hun favoriete boek. Ze mochten van 8:30 uur - 09:00 uur een plekje zoeken in de school waar ze een half uur lang lekker mochten lezen. De foto's in het fotoalbum Kinderboekenweek 2020 spreken voor zich. Het was zo geslaagd dat de leerlingenraad een voorstel heeft gedaan om dit elke maand een ochtend te doen.

Talentweek 2020

14-09-2020
Ook de talentweek moest dit jaar worden aangepast vanwege Corona. Een mooie afsluiter van de week, het talentfeest, waar ouders altijd in grote getale op af komen, zat er dit keer niet in. Toch hebben we de week voor de kinderen zo "normaal" mogelijk gehouden. Dus net als anders weer een mooie opdracht kiezen en daar op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag aan gewerkt. Er is een webshop gemaakt waarin spullen van de kinderen te koop zijn, er zijn cakes en cupcakes gebakken, t-shirts geverfd, er is een prentenboek gemaakt, er zijn sieraden gemaakt en er is een kunstwerk gemaakt. Daarnaast zijn de bewuste bewegers ondergedompeld in yoga en hebben ze geleerd te jongleren. Op vrijdag hebben we, in plaats van het talentfeest met ouders, alle gemaakte spullen aan elkaar gepresenteerd onder het genot van een lekker plakje cake. Een mooie start van het nieuwe jaar.
Foto's zijn te zien in het fotoalbum "Talentweek 2020".

Afscheid groep 8

14-09-2020
Het is alweer even geleden, maar toch de moeite waard om te noemen. Het afscheid van groep 8. Negen jongens die op hun eigen manier afscheid namen. Mede door Corona moest e.e.a. aangepast worden, maar dat maakte het ook speciaal. De juffen en de meester kwamen op de fiets bij alle kinderen langs om buiten in de tuin, op 1,5 meter afstand met een spel en een filmpje afscheid te nemen. De jongens ontvoerden de juf en de meester een dag en de musical was dit jaar een heuse film. Op de allerlaatste schooldag werden ze traditiegetrouw uitgespoten. Niet alleen door de andere kinderen, maar ook door de brandweer! Bedankt voor jullie mooie cadeau: de klok met jullie erop hangt op het leerplein. Veel plezier op het vo, namens het hele team van de Quintusschool!

Herdenking monument Appelbergen

04-05-2020
Als school hebben wij het monument bij Appèlbergen, waar jaarlijks wordt stilgestaan bij de April-mei stakingen en de slachtoffers daarvan, geadopteerd. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat het monument netjes blijft en dat we er jaarlijks, op 3 mei, een bloemstuk leggen en de herdenking bijwonen met de leerlingen uit groep 7/8. 
Dit jaar liep dat allemaal anders, vanwege het Corona-virus. Gisteren was het 3 mei en de reguliere plechtigheid was door het bestuur van de Stichting 3 mei herdenking geannuleerd. Toch mochten wij als school, samen met enkele bestuursleden een bloemstuk leggen. Floor en Luuk uit groep 7 hadden aan het begin van dit schooljaar al aangegeven dat zij wel verantwoordelijk wilden zijn voor het monument. Vandaar dat zij werden gevraagd om het bloemstuk te leggen. Zij waren gisteren beide aanwezig bij de korte herdenking, samen met meester Lennart en juf Eva, namens de Quintusschool.
Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om de bloemen met de hele groep te leggen. (foto's staan in het album "Monument Appèlbergen".