emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Laatste schooldag

13-07-2019
Het is vakantie! Na een aantal enerverende weken, met kampen, musical van groep 8 en de afscheids-barbecue van groep 8 was er gisteren de laatste schooldag. De kampen waren gezellig, de musical prachtig (met dank aan een paar zeer gemotiveerde ouders!) en als verrassing kregen wij van groep 8 een heerlijke lunch aangeboden. Gemaakt en geserveerd door de kinderen. Naast de lunch kregen we tijdens de barbecue ook nog een mooie talentverjaardagskalender met foto's van kinderen die 12 talenten uitbeelden die bij hun passen. Bedankt groep 8 en ouders, een  mooie herinnering.
De laatste schooldag was een heerlijk dagje met springkussens en ijsjes en een sponsorloop georganiseerd door groep 6. De sponsorloop was om geld in te zamelen voor Make-A-Wish, het goede doel waar wij al het hele jaar geld voor inzamelen. Door allerlei acties van verschillende kinderen stond de tellen al op ongeveer 400 euro. Met de sponsorloop hebben de kinderen er iets meer dan 2000 euro bij gelopen!!! Een topprestatie! Mas liep de meeste rondjes om het voetbalveld: 15 in een half uur. 
Om 12 uur werd groep 8 uitgespoten en begon de vakantie. We wensen iedereen een fijne vakantie en groep 8 heel veel succes en plezier op het voortgezet onderwijs.
Zie voor foto's het fotoalbum "laatste schooldag".
 

Afscheidscadeau groep 8: heerlijke lunch!

05-07-2019
Vandaag werden we verrast door groep 8 en ouders door een fantastische lunch. Leerlingen van groep 8 zijn de hele ochtend, samen met ouders bezig geweest om een lunch voor te bereiden. Broodjes/pannenkoeken/roerei/melk/jus teveel om op te noemen. Nogmaals super bedankt! Prachtig afscheidscadeau!

Kamp groep 7/8

05-07-2019
Afgelopen week waren wij op schoolkamp op Ameland. Het was een prachtig en ontspannen kamp. Voor details ligt de kampkrant vanaf volgende week maandag ter inzage.

Musical groep 8

05-07-2019

Afgelopen woensdag was het zover. Na lang oefenen, knutselen, overleggen etc. werd de geheel zelf bedachte musical opgevoerd. Eerst 's ochtends voor de kinderen van de groepen 1 t/m 7 en vervolgens 's avonds voor vaders, moeders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Het was een geheel eigentijdse musical met een tijdmachine en stukjes film. We kregen een kijkje in de toekomst en zagen alle kinderen als bejaarden volledig in hun rol. Bedankt Marjolein, Laura, Karin, Wilma en Anne Marie voor de enorme hoeveelheid werk die jullie verzet hebben om samen met de kinderen tot deze mooie productie te komen. Petje af!
Alle foto's zijn te vinden in het album "musical groep 8 2019"

Eindcito score groep 8

05-07-2019
Het is al weer even geleden, maar zeker het vermelden waard. De score van de cito eindtoets die elk jaar wordt gemaakt door groep 8: wij hadden een score van 540! Dat is heel goed gedaan! Het landelijk gemiddelde dit jaar was 535. Dus wij zijn trots op onze groep 8 en natuurlijk niet alleen om deze score, maar ook om de vele talenten die we de afgelopen jaren bij ze hebben ontdekt. Er is deze week een prachtige musical neergezet waarin we echte acteurs in de dop zagen. Maar we zien ook zorgzame kinderen, wanneer er hulp geboden wordt bij groep 1/2. Blijf zoals jullie zijn en ook via deze weg, namens alle leerkrachten, heel veel succes op het voortgezet onderwijs.

groep 1/2 naar de boerderij.

14-06-2019
Vandaag zijn de  groepen 1 en 2 naar de boerderij van de familie Stenveld geweest.
Op de boerderij wonen heel veel koeien en die hebben we allemaal gezien! Kalfjes, pinken, vazen en koeien, alles was er.
We mochten heerlijk in het hooi spelen.
Bedankt familie Stenveld, we vonden het erg leuk!

Meer foto's staan in fotoalbum groep 1/2 naar de boerderij.

Schoolreis groep 4/5

14-06-2019

We gingen met de bus naar Duinen Zathe, een dik half uur was het rijden. We gingen met groep 4/5 daar heen. En daar waren twee achtbanen, piratenschip, matjesglijbaan, een spookhuis, een springkussen, auto’s, vlinders, apenkooi en waterglijbaan. We hebben daar patat en een ijsje gegeten, het was heel lekker. We gingen om 9:00 daar heen, en om 14:45 terug. We hadden daar veel plezier met de hele klas.
 
Jasmijn en Noor

Foto's in het album "schoolreisje groep 4-5"


Excursie groep 4/5

07-06-2019

Vandaag zijn we bij het Groninger Landschap geweest. Ik vond het heel leuk bij het Groninger Landschap. We gingen levend Ganzenbord doen. Dat is dat je moet dobbelen met een dobbelsteen en wat je hebt gegooid die opdracht moest je doen en als je dan weer gooit moest je dan erbij op. je moest naar de 40. We gingen ook waterdiertjes vangen. We hebben heel veel gevangen. We zagen ook een kikker maar die konden we niet vangen. Er waren ook dieren zoals varkens, konijnen, geiten en paarden. Er was ook een kabelbaan, een speeltoestel en een net schommel. Je kan er nog veel meer doen. Ik wil er vaker naartoe!!!
 
Valerie
Groep 5

Voor foto's: zie fotoalbum Groninger landschap 4/5

Presentatie Louis

30-05-2019
Afgelopen dinsdag heeft Louis, onder begeleiding van zijn begeleidster van Kentalis, een presentatie gegeven over zijn slechthorendheid.
Er zaten in het publiek 4 juffen en meesters en een verdwaalde moeder. Ik kan me voorstellen dat dat best spannend was voor Louis.
Louis heeft uitgelegd hoe het gehoor werkt en wat er met zijn gehoor aan de hand is.
Hij heeft verteld wat dat betekent voor hem en laten horen wat hij precies hoort in verschillende situaties.
Aan het eind van zijn presentatie konden de kinderen zelf ervaren hoe het is om slechthorend te zijn.
Louis had een dictee voorbereid. Hij las het voor terwijl de kinderen in de klas oordopjes in en een koptelefoon op hadden.
Zo een dictee goed maken is een hele klus!
Dankjewel Louis voor deze prachtige presentatie!
Foto's staan in het album "presentatie Louis"

Quinsectenhotel vervolg

22-05-2019
Omdat we vorige week geen gym hadden, zijn we met de hele klas naar het Quintusbos geweest om ‘vulling’ te zoeken voor het Quinsectenhotel.
Met de hulp van groep 3 hadden we een hele berg!
Nadat we de drie pallets van Jasmijn boven op die van Tess gezet hadden, konden we gaan vullen met een resultaat waar we trots op zijn! Nieuwe foto's zijn toegevoegd aan de map Quinsectenhotel.