emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Heel Glimmen bakt!

15-11-2018
WIE BAKT DE LEKKERSTE, LEUKSTE EN MOOISTE TAART VOOR DE WINTERMARKT?
Voor het hele gezin! Je kan meedoen in de leeftijd t/m 14 jaar of 15 jaar en ouder en in de categorieën zoete en hartige taarten.
De taartpunten worden verkocht tijdens de Wintermarkt in dorpshuis De Groenenberg op zondagmiddag 25 november 2018 en de opbrengst is voor het dorpshuis. 
Voor meer informatie klik op de link hieronder:

Heel Glimmen bakt!

Sinterklaas intocht in Glimmen

14-11-2018
Op 30 november is het weer zover. Sinterklaas komt dan aan in Glimmen. In onderstaande link vindt u alle informatie. Komt Sinterklaas in pyjama??

Intocht Sinterklaas

Lampionnententoonstelling

12-11-2018
Afgelopen donderdag hadden we onze jaarlijkse lampionnententoonstelling. Het leerplein was helemaal sfeervol ingericht met lichtjes en de lampionnen van alle kinderen. Tussen 15:00 uur en 17:00 uur konden alle ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden komen kijken. Er waren uiltjes, dolfje-weerwolfjes, voetbal-lampions, Fortnite lampions en noem maar op. De foto's van de show zijn te zien in het foto-album "lampionnententoonstelling".

Wijziging in datum papiercontainer

08-11-2018

Op de kalender van de papiercontainer staat dat de container op donderdag 29 november weer wordt geplaatst. Dit gaat veranderen. De container komt op donderdag 15 november na 12:00 uur en wordt op vrijdag 16 november voor 13:00 uur weer opgehaald. De rest van de data blijven gelijk.

Een mooie dag voor een uitje

06-11-2018

Vandaag, dinsdag 6 november, was het erg rustig op school. Bijna alle kinderen hadden een uitje. Zo gingen groep 3 en groep 4 met de bus naar de Freylemaborg in het kader van Cultuuronderwijs. Daar kregen ze les over het verschil tussen arm en rijk vroeger. De kinderen mochten zich verkleden en ook van alles proeven in de keuken.
Ook in het kader van Cultuuronderwijs gingen groep 5 en groep 6 met de bus naar het klooster in Ter Apel. Ze kregen een rondleiding door het klooster en de ochtend werd afgesloten met een speurtocht.
Groep 8 ging in het kader van het Voortgezet Onderwijs vanochtend op de fiets naar het Terra-college in Eelde. Zij mochten daar rondkijken en kennismaken met een aantal vakken en leerkrachten.
Al met al voor veel kinderen een leuke, leerzame dag. Foto's kunt u vinden in het fotoalbum "Uitjes".

Sint Maarten in Haren.

29-10-2018

Ondernemend Haren vraagt mij om het volgende stukje te plaatsen over Sint Maarten:

Sint Maarten bij de Dorpskerk in Haren

Op zaterdag 10 november vieren de centrumondernemers van Haren Sint Maarten op één centrale plek in het dorp, namelijk bij de Dorpskerk aan de Rijksstraatweg. Tussen 17.00 en 18.00 uur krijgen de kinderen hier een aardigheidje aangeboden namens de winkeliers. Bovendien mogen ze met een bonnetje een warme oliebol ophalen bij de gebakkraam én krijgen ze een kleine snack. De ondernemersvereniging Ondernemend Haren zorgt voor een sfeervolle aankleding van het uitdeelfestijn. 
Het is de eerste keer dat Sint Maarten op deze manier in Haren gevierd wordt. Doordat 11 november op een zondag valt, kiezen sommige gemeentes ervoor om het op de zaterdag ervoor of de maandag erna te vieren. In het verleden werd het in Haren op zaterdag gevierd, daarom is daar dit jaar ook voor gekozen. Aangezien de meeste winkels op zaterdag om 17.00 uur dicht gaan, leek het de ondernemers leuk om gezamenlijk toch iets te organiseren voor de jeugd. 
Ondernemend Haren hoopt dat deze keuze ook goed uitpakt voor omwonenden. De vereniging krijgt vaak signalen dat buurtbewoners het jammer vinden dat de kinderen alleen in het centrum ‘lampionnetje lopen’. Nu de centrumondernemers zich verenigd hebben en geen snoep uitdelen in de winkels, houden de lopers meer tijd over voor de omliggende straten. 
Voor de volledigheid: een kleine groep ondernemers heeft aangegeven dat ze toch langer open blijven voor de kinderen. Om verwarring te voorkomen hangen de deelnemende ondernemers een affiche aan de deur. Lopertjes die al vroeg op pad gaan, dus vóór 17.00 uur, kunnen de deelnemende winkels hieraan herkennen en zodoende weten dat deze ondernemers géén snoepgoed in huis hebben. 

Tot slot: Ondernemend Haren heeft verder geen mening over de beste dag om het feest te vieren. Bij de keuze voor de zaterdag is slechts gekeken naar de traditie in het verleden.

Kidsclub-middag Noordlaren.

29-10-2018

Beste allemaal,

De hoogste tijd voor een Kidsclub-middag in Noordlaren! Op woensdag 7 november gaan we bouwen, zagen, timmeren en knutselen. 
We vieren de herfst met het maken van eikelploffen van pvc-buizen en hout. En we bereiden ons voor op de winter door een voederplank voor vogels te bouwen.
Het wordt een gezellige doe-middag. Hopelijk tot ziens op 7 november!
Groet van het Kidsclubteam

Wat: Eikelplof en voederplank maken
Wanneer: Woensdag 7 november van 14:30 tot 16:30 uur
Voor wie:Kinderen van groep 3 t/m 8
Waar: De Rieshoek, Zuidlaarderweg 63 Noordlaren
Kosten:3 euro per kind
Opgeven:Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, dus wees er snel bij! Opgave via kidsclubnoordlaren@gmail.com, o.v.v. leeftijd en telefoonnummer ouder/verzorger.

Kidsclubprogramma 2018/2019:..
januari: taekwondo
6 maart: muziek/dans/theater
26 en 27 april: kamperen met bosspelen
26 juni: zeilen

Herfstochtend

23-10-2018
Afgelopen vrijdag was de laatste dag voor de herfstvakantie. In samenwerking met de OC en hulpouders hebben we een heerlijke herfstochtend gehad. Er was voor de kinderen van alles te doen: vogelvoederhuisjes maken, knutsels maken van bladeren, kastanjes, eikels en takken, pompoenen uithollen, appelflappen bakken, herfstbomen schilderen, noem maar op. En er was ook nog een speurtocht uitgezet achter de school. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze gingen doen. Tijdens de pauze had de OC gezorgd voor wat drinken en een bijpassend hapje. Altijd mooi om te zien hoe de oudere kinderen de jongere kinderen helpen en waar talent naar voren komt: zelfs voor alle juffen zijn er appelflappen gebakken. Heerlijk!
De foto's van deze ochtend staan bij de fotoalbums.
Namens het team een hele fijne herfstvakantie allemaal!

Pubquiz

15-10-2018
Flyer pubquiz

Voorleeswedstrijd

12-10-2018
Afgelopen maandag werd er, in het kader van de Kinderboekenweek, een voorleeswedstrijd georganiseerd. In de groepen waren al voorrondes gehouden en van elke groep mocht de winnaar meedoen met de wedstrijd. Best spannend, want je mag dan voorlezen aan de hele school!
Jinthe, Fleur, Lasse, Floran, Jip en Koen mochten meedoen. Superknap: iemand uit groep 3, die al voorleest aan de hele school! Iemand die het heel spannend vindt, maar toch zijn angst overwint en gaat zitten en voorlezen! Koen Nauta is door de vakkundige jury, bestaande uit juf Annelie, Lotte uit groep 8 en juf Nicolet, gekozen tot winnaar. Hij mag meedoen met de regionale voorleeswedstrijd. Succes Koen!