emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Talentontwikkeling

18-01-2019
 
Zoals u misschien weet, stellen zowel de oudercommissie als het VCBG jaarlijks budget beschikbaar om te besteden aan talentontwikkeling. Hier zijn wij als team en kinderen heel erg dankbaar voor. Deze budgetten zijn aan het begin van het jaar door een uiterst succesvolle Quintustalentenveiling,als ook een donatie vanuit Stichting Baasis, nog verruimd.Stichting Baasis heeft de inzet van het team tijdens de Baasisdag van vorig jaar op waarde geschat en beloond.Vanaf het begin van het schooljaar zijn er al investeringen gedaan zoals een videobewerkingsprogramma voor de kinderen (techniektalent) unihockeysticks en doelen, loloballen (beweegtalent), een boekenpakket en map met lesideeën voor de ontwikkeling van een growth mindset bij kinderen (kennistalent).
In de kerstperiode hebben we nog een complete verzameling Gravitrax (https://www.youtube.com/watch?v=TePB-7wpS3Q) aangeschaft, waarmee de kinderen een blitse knikkerbaan kunnen bouwen (techniek- en rekentalent) en 2 mappen van het 'vooruitwerklab' (https://cbo-nijmegen.nl/leermaterialen/) voor de ontwikkeling van de cognitieve talenten.De grootste uitgaven hebben we echter de laatste weken gedaan:Om zo af en toe een Quintusband te kunnen beginnen hebben we een basgitaar gekocht en 4 Spaanse gitaren voor de kinderen (muziektalent).Naast de al aanwezige drumstel(len), digitale piano, elektrische gitaar, boomwhackers en Spaanse gitaren mogen we ons bijna een muziekschool noemen!Daarnaast hadden we een grote wens om een 'mobiele keuken' te hebben, zodat we ook kunnen laten koken en bakken in de klas (creatief- en rekentalent). Het verrijdbare keukenblok is ondertussen klaar en we zullen hem deze week gaan inrichten.
We hebben aan het begin van het jaar aanmeldingen gekregen van talentvolle ouders om o.a. met de kinderen te bakken en/of te koken. U hoort spoedig van ons!

Kerstviering Quintusschool

20-12-2018
De afgelopen weken hebben we de kerst vormgegeven rond het thema "wensen". Op ons leerplein staat een "wensboom" waarin de kinderen hun wensen hebben gehangen. Vanavond hebben we in de kerk tegenover de school een voorstelling over het kerstverhaal gelinkt aan het thema. Na de voorstelling gaan we lekker eten in de klas. Voor de ouders is er snert en glühwein te krijgen op het leerplein, gemaakt en geregeld door de ouders van de OC.
Met dit alles starten we met het plan om een jaar lang een goed doel te steunen: het goede doel is "Make a wish Nederland". Het komende jaar gaan we proberen op allerlei manieren geld in te zamelen voor Make a wish. Met kerst volgend jaar gaan we het geld aan Make a wish Nederland overhandigen. De vader van Loes en Mara is op school geweest om de kinderen hier van alles over te vertellen. Hij is er vanavond ook en laat op het leerplein filmpjes zien van de stichting. (u kunt ook altijd even kijken op de website van de stichting: makeawishnederland.org.)

Talentposter Sinterklaas

27-11-2018

Ook in groep 1/2 wordt regelmatig gesproken over talenten. En aangezien Sinterklaas weer in het land is en bij deze groep hét onderwerp van gesprek is, hebben zij een talentposter van Sinterklaas gemaakt. De talenten van Sinterklaas zijn volgens de kleuters: een bezige bij, een groepsdier, een vertrouweling, een momentgenieter, een samenbrenger, een planmaker en een stille helper. Nu moeten ze eigenlijk Sinterklaas nog even vragen of hij zelf ook vindt dat dat zijn talenten zijn.

Talent-gelden

22-11-2018

Tijdens het talentfeest aan het begin van het jaar is er een aantal kinderen geweest die binnen het talentgebied ‘rekenen’ een eigen bedrijfje zijn gestart met als startpunt een klein micro-krediet.
Ieder heeft tijdens het talentfeest kunnen zien hoe poffertjes en hamburgers gebakken werden, auto’s gewassen en voor drinken gezorgd werd door enthousiaste leerlingen. Er werden zelfs broodjes hamburger bezorgd! Grote klasse!
Wij vonden het dan ook niet meer dan normaal dat deze ondernemers in de dop over de besteding van de winst (dus na afbetaling van het startkrediet!) van deze bedrijfjes (mee) mochten beslissen. Dit is gebeurd. Sinds kort zijn wij als school een complete mini-hockeyset en 5 loloballen rijker. Dankjulliewel!
Over de besteding van de ‘veilinggelden’ zullen jullie, zodra we er meer over kunnen vertellen, meer horen!
Foto's van de kinderen die gebruik maken van de materialen zijn te vinden in fotoalbum: talent

Heel Glimmen bakt!

15-11-2018
WIE BAKT DE LEKKERSTE, LEUKSTE EN MOOISTE TAART VOOR DE WINTERMARKT?
Voor het hele gezin! Je kan meedoen in de leeftijd t/m 14 jaar of 15 jaar en ouder en in de categorieën zoete en hartige taarten.
De taartpunten worden verkocht tijdens de Wintermarkt in dorpshuis De Groenenberg op zondagmiddag 25 november 2018 en de opbrengst is voor het dorpshuis. 
Voor meer informatie klik op de link hieronder:

Heel Glimmen bakt!

Sinterklaas intocht in Glimmen

14-11-2018
Op 30 november is het weer zover. Sinterklaas komt dan aan in Glimmen. In onderstaande link vindt u alle informatie. Komt Sinterklaas in pyjama??

Intocht Sinterklaas

Lampionnententoonstelling

12-11-2018
Afgelopen donderdag hadden we onze jaarlijkse lampionnententoonstelling. Het leerplein was helemaal sfeervol ingericht met lichtjes en de lampionnen van alle kinderen. Tussen 15:00 uur en 17:00 uur konden alle ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden komen kijken. Er waren uiltjes, dolfje-weerwolfjes, voetbal-lampions, Fortnite lampions en noem maar op. De foto's van de show zijn te zien in het foto-album "lampionnententoonstelling".

Wijziging in datum papiercontainer

08-11-2018

Op de kalender van de papiercontainer staat dat de container op donderdag 29 november weer wordt geplaatst. Dit gaat veranderen. De container komt op donderdag 15 november na 12:00 uur en wordt op vrijdag 16 november voor 13:00 uur weer opgehaald. De rest van de data blijven gelijk.

Een mooie dag voor een uitje

06-11-2018

Vandaag, dinsdag 6 november, was het erg rustig op school. Bijna alle kinderen hadden een uitje. Zo gingen groep 3 en groep 4 met de bus naar de Freylemaborg in het kader van Cultuuronderwijs. Daar kregen ze les over het verschil tussen arm en rijk vroeger. De kinderen mochten zich verkleden en ook van alles proeven in de keuken.
Ook in het kader van Cultuuronderwijs gingen groep 5 en groep 6 met de bus naar het klooster in Ter Apel. Ze kregen een rondleiding door het klooster en de ochtend werd afgesloten met een speurtocht.
Groep 8 ging in het kader van het Voortgezet Onderwijs vanochtend op de fiets naar het Terra-college in Eelde. Zij mochten daar rondkijken en kennismaken met een aantal vakken en leerkrachten.
Al met al voor veel kinderen een leuke, leerzame dag. Foto's kunt u vinden in het fotoalbum "Uitjes".

Kidsclub-middag Noordlaren.

29-10-2018

Beste allemaal,

De hoogste tijd voor een Kidsclub-middag in Noordlaren! Op woensdag 7 november gaan we bouwen, zagen, timmeren en knutselen. 
We vieren de herfst met het maken van eikelploffen van pvc-buizen en hout. En we bereiden ons voor op de winter door een voederplank voor vogels te bouwen.
Het wordt een gezellige doe-middag. Hopelijk tot ziens op 7 november!
Groet van het Kidsclubteam

Wat: Eikelplof en voederplank maken
Wanneer: Woensdag 7 november van 14:30 tot 16:30 uur
Voor wie:Kinderen van groep 3 t/m 8
Waar: De Rieshoek, Zuidlaarderweg 63 Noordlaren
Kosten:3 euro per kind
Opgeven:Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen, dus wees er snel bij! Opgave via kidsclubnoordlaren@gmail.com, o.v.v. leeftijd en telefoonnummer ouder/verzorger.

Kidsclubprogramma 2018/2019:..
januari: taekwondo
6 maart: muziek/dans/theater
26 en 27 april: kamperen met bosspelen
26 juni: zeilen