emailadres wachtwoord

Algemeen nieuws

Deze pagina toont een overzicht van het laatste algemene nieuws.

Schoolreisje groep 5/6 Middeleeuwse stad Groningen

04-11-2019


We zijn naar het scheepvaartmuseum geweest en naar een pelstergasthuis geweest. Daar vonden we het heel leuk, we hadden heel veel geleerd over oude boeken en zo. We hebben veel geluisterd en een film gekeken en daarna hebben we gedronken en fruit gegeten en daarna gingen we naar het pelstergasthuis. Daar hebben we spelletjes gedaan en we moesten zeggen wat het verschil was van vroeger en nu. We gingen ons verkleden als monniken en nonnen. We hadden leuke groepjes en de spelletjes vonden wij heel leuk en daarna liepen we met heel groep 5/6 naar de bus en de volgende dag kregen we een brief.

Groeten Veerle en Noor

Unihockey 11 oktober 2019

16-10-2019
Het was leuk. We zijn eerste geworden.
We waren met z’n vijven, maar met vier speelden we in een team.
We gingen met de fiets. Het was in Haren en wij kwamen van Glimmen.
Het was bij Akwaak (Scharlakenhof.) Er deden veel kinderen van verschillende scholen aan mee. Iedereen heeft het leuk gehad. De ouders mochten ook kijken en ze konden zich ook opgeven als begeleider. Maar sommige ouders moesten gewoon werken. Elke winnaar van een poule kreeg een beker.

Senna, Melle, Lucas, (Aria en Nada)

Voorstelling over verkeer groep 3/4

10-10-2019
Vandaag had groep 3/4 een voorstelling over verkeer. Dit past natuurlijk prima in het thema van de Kinderboekenweek. Er kwam een ruimtewezen, Spacey, van een andere planeet om te leren hoe het hier gaat met verkeer. Wat is een zebrapad, hoe kijk je uit bij het oversteken en wat betekenen de verkeersborden?
Foto's in het album "voorstelling verkeer groep 3/4".

Dichter Kasper Peeters op bezoek in de Kinderboekenweek 2019

10-10-2019
In het kader van de Kinderboekenweek 2019 is dichter Kasper Peeters deze week op bezoek geweest in de groepen 3 t/m 8. Hij gaf een workshop en las verschillende gedichten voor.

Hieronder wat Kasper er zelf over zegt:
‘Ik word gelukkig van het geven van poezieworkshops op basisscholen en middelbare scholen. Taal is het mooiste speelgoed van de wereld! Ik geef lessen door het hele land. Ook geef ik regelmatig optredens op diverse podia en festivals, ook met mijn mini-voorstelling Dozen vol Woorden. September 2018 is mijn gedichtenbundel met kinderpoezie verschenen Vogelzwemvliegvis.’ 

Voor foto's zie fotoalbum 'schrijver in de klas 2019'

Voorleeswedstrijd

07-10-2019
Zoals elk jaar in de Kinderboekenweek was er ook dit jaar weer een voorleeswedstrijd en vandaag was de finale. Na de voorrondes in de klassen 3 t/m 8 blijven er 5 leerlingen over voor de finale: van elke groep een winnaar. Dit jaar waren dat Mats uit groep 3, Tijs uit groep 4, Max uit groep 5, Jip uit groep 6, Vera uit groep 7 en Evan uit groep 8. En wat deden ze het weer goed, deze winnaars. Mats die nog maar net in groep 3 zit en al gewoon kan voorlezen, alsof het niets is! Tijs die heel enthousiast was en knap op toon las. Max die heel rustig las en een grappig stuk had uitgezocht. Jip die grappige stemmetjes gebruikt en zelf durft te zingen. Vera die alle moeilijke woorden uit de GVR zonder problemen voorlas en Evan die heel duidelijk en rustig las en erg goed te volgen was.  En toen was daar de taak voor de jury om een 1e, 2e en 3e plek te kiezen. De jury bestond uit Jip uit groep 8, meester Arjen en juf Nicolet. Ieder jaar wint er iemand uit groep 7 of 8, want de winnaar mag mee doen aan de regionale voorleeswedstrijd. Het was moeilijk om een keuze te maken, maar op de 3e plek kwam Jip, 2e werd Tijs en 1e is Vera geworden. Gefeliciteerd! En Vera, veel succes bij de regionale voorleeswedstrijd!
Voor meer foto's, zie fotoalbum "Voorleeswedstrijd 2019.

Dierendag in groep 6

07-10-2019
Afgelopen vrijdag was het 4 oktober, wereld dierendag. En voor deze ene keer mochten een aantal kinderen in groep 6 hun dieren laten zien. Even een half uurtje knuffelen met een konijn of een jong poesje aaien, het blijft leuk. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum "Dierendag in groep 6".

Opening Kinderboekenweek

02-10-2019
Ook bij ons op school is vandaag de Kinderboekenweek geopend. Het thema is reizen en vervoer en we deden met de hele school een memory. Zo leuk om te zien dat groot en klein elkaar weer ontmoet en helpt en zo mooie muurkranten over vervoer maken. De komende anderhalve week hebben we een voorleeswedstrijd en komt er een schrijver in de groepen.
Foto's zijn te zien in het album "Opening Kinderboekenweek".

Welkom in groep 3-4

27-09-2019
Natuurlijk moet er in groep 3-4 hard gewerkt worden, maar leren doe je ook door te doen. En dat is wat er in groep 3-4 de afgelopen weken veel wordt gedaan. Kunst met groenten, naar de boerderij van Joost, op de trekker rijden, paardrijden, pompoenen uithollen. En als het digibord het niet doet kun je schrijven met scheerschuim en rekenen met Kapla. De foto's vindt u in het fotoalbum "groep 3-4".

Proefjes in groep 6

11-09-2019
We gingen vandaag proefjes doen met topondernemers. Er waren 5 proefjes.
Proefje 1: Opgebrand. Je kunt kaarsen aansteken voor de gezelligheid. Ze kunnen wel uren blijven branden. Als je een glas over een brandende kaars heen zet, wat gebeurd er dan?.
Proefje 2: Welke smaak. In je mond kun je dingen proeven met je tong, je kunt een heleboel smaken uit elkaar houden. Met deze proef ga je uit testen hoe goed je de dingen eigenlijk uit elkaar kunt houden.  
Proefje 3: Eitje knijpen. Een ei heeft een harde schaal die kan breken. In de winkel zit er meestal nog een extra laag bescherming omheen: een eierendoos. Hoe makkelijk breekt een ei eigenlijk? Kun je een ei stuk knijpen.
Proefje 4: Ballonnen en mandarijn. Een mandarijn is een vrucht met schil. Pel hem en je kunt de partjes opeten. Makkelijk en nog gezond ook. Hoe goed kan een ballon tegen een mandarijn?
Proefje 5: Gummibeer onder water. Gummiberen zijn gekleurde snoepjes in de vorm van een beer. Als je er op kauwt dan zijn ze een beetje flexibel. Wat gebeurt er als je een gummibeertje een tijdje in het water legt?
De proefjes waren erg leuk! Het proefje dat wij het aller leukste vonden was proefje 1 Hierbij gingen we kijken wanneer het kaarsje uitging als je er een glas op het. Door het glas komt er geen zuurstof meer bij en gaat het kaarsje uit en ging het water omhoog.
Valerie en Tess

Talentweek en talentfeest

11-09-2019
Het schooljaar spetterend beginnen. Alle leerlingen zoveel mogelijk in hun kracht zetten en het jaar energievol beginnen. Dat is het doel van de (inmiddels) derde talentweek op de Quintusschool, met als grote klapper het ‘talentfeest’ op vrijdagavond. Het was een groot succes! Voor de ‘bewuste bewegers’ was er een tumbling baan IN de school, de ‘mooimakers’ schminkten of werden geschminkt. Verschillende ‘ontrafelaars’ en ‘planmakers’ begonnen met een microkrediet een eigen bedrijfje. De ‘kennissponzen’ bedachten een escape-room waar ouders en leerlingen uit konden ontsnappen. De ‘creatieve makers’ hadden een tentoonstelling georganiseerd over ‘plastic soep’……en nog veel meer. Het was één explosie van talent!
Meer foto's staan in het album talent "2019".