Groepsnieuws

groep 1/2 naar de boerderij.

14-06-2019
Vandaag zijn de  groepen 1 en 2 naar de boerderij van de familie Stenveld geweest.
Op de boerderij wonen heel veel koeien en die hebben we allemaal gezien! Kalfjes, pinken, vazen en koeien, alles was er.
We mochten heerlijk in het hooi spelen.
Bedankt familie Stenveld, we vonden het erg leuk!

Meer foto's staan in fotoalbum groep 1/2 naar de boerderij.

Talentuur groep 4/5

22-05-2019

Vandaag zijn we begonnen met een nieuwe (en voor dit jaar laatste) ronde verplicht talentuur.

In deze uren komen de kinderen in aanraking met activiteiten waarvoor ze misschien talent hebben.
Deze ronde maken we o.a.:
- bloemenveld met wasco en waterverf
- heerlijke eiermuffins (met onze mobiele keuken)
- geheimtaal
- Kapla-kunstwerken
- gravitrax knikkerbanen

Daarnaast hebben 4 kinderen hun eerste gitaarles gehad met onze kindergitaren en mocht de bak ‘bewegen’ lekker stoepranden. Voor foto's zie fotoalbum "Talentuur groep 4-5".

Kleiworkshop groep 1/2

16-05-2019
Afgelopen maandag zijn we met de kinderen van groep 1/2 naar het Clockhuys in Haren geweest voor een workshop 'klei'.
Van een houten plankje met wat ijzerdraad en vrolijk gekleurd klei zijn de mooiste dieren gemaakt!
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
De foto's staan in het fotoalbum "kleiworkshop".

Talentposter Sinterklaas

27-11-2018

Ook in groep 1/2 wordt regelmatig gesproken over talenten. En aangezien Sinterklaas weer in het land is en bij deze groep hét onderwerp van gesprek is, hebben zij een talentposter van Sinterklaas gemaakt. De talenten van Sinterklaas zijn volgens de kleuters: een bezige bij, een groepsdier, een vertrouweling, een momentgenieter, een samenbrenger, een planmaker en een stille helper. Nu moeten ze eigenlijk Sinterklaas nog even vragen of hij zelf ook vindt dat dat zijn talenten zijn.