Groepsnieuws

Schoolreis groep 4/5

14-06-2019

We gingen met de bus naar Duinen Zathe, een dik half uur was het rijden. We gingen met groep 4/5 daar heen. En daar waren twee achtbanen, piratenschip, matjesglijbaan, een spookhuis, een springkussen, auto’s, vlinders, apenkooi en waterglijbaan. We hebben daar patat en een ijsje gegeten, het was heel lekker. We gingen om 9:00 daar heen, en om 14:45 terug. We hadden daar veel plezier met de hele klas.

Jasmijn en Noor

Foto's in het album "schoolreisje groep 4-5"

Excursie groep 4/5

07-06-2019

Vandaag zijn we bij het Groninger Landschap geweest. Ik vond het heel leuk bij het Groninger Landschap. We gingen levend Ganzenbord doen. Dat is dat je moet dobbelen met een dobbelsteen en wat je hebt gegooid die opdracht moest je doen en als je dan weer gooit moest je dan erbij op. je moest naar de 40. We gingen ook waterdiertjes vangen. We hebben heel veel gevangen. We zagen ook een kikker maar die konden we niet vangen. Er waren ook dieren zoals varkens, konijnen, geiten en paarden. Er was ook een kabelbaan, een speeltoestel en een net schommel. Je kan er nog veel meer doen. Ik wil er vaker naartoe!!!

Valerie

Voor foto's: zie fotoalbum Groninger landschap 4/5

Presentatie Louis

30-05-2019
Afgelopen dinsdag heeft Louis, onder begeleiding van zijn begeleidster van Kentalis, een presentatie gegeven over zijn slechthorendheid.
Er zaten in het publiek 4 juffen en meesters en een verdwaalde moeder. Ik kan me voorstellen dat dat best spannend was voor Louis.
Louis heeft uitgelegd hoe het gehoor werkt en wat er met zijn gehoor aan de hand is.
Hij heeft verteld wat dat betekent voor hem en laten horen wat hij precies hoort in verschillende situaties.
Aan het eind van zijn presentatie konden de kinderen zelf ervaren hoe het is om slechthorend te zijn.
Louis had een dictee voorbereid. Hij las het voor terwijl de kinderen in de klas oordopjes in en een koptelefoon op hadden.
Zo een dictee goed maken is een hele klus!
Dankjewel Louis voor deze prachtige presentatie!
Foto's staan in het album "presentatie Louis"