Groepsnieuws

Kleiworkshop 7/8

16-05-2019

Maandagochtend 13 mei jl. kwam Wilma, de moeder van Lotte, ons halen met tractor en huifkar. Dit was echt een verrassing voor de leerlingen. We hebben een kleiworkshop in het CLockhuijs in Haren gehad van Jaap van Meeuwen.
De leerlingen hebben een "zelf"portret gemaakt. De workshop duurde van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Daarna weer terug naar school met tractor en wagen. Weer een mooie herinnering erbij!
De foto's zijn te zien in het fotoalbum "Kleiworkshop".

Schoolvoetbaltoernooi groep 7-8

25-04-2019
Gisteren hebben we weer meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een prachtig sportief spektakel. We gingen op de fiets naar Sportpark "De Koepel" in Haren.
Hier hebben we verschillende wedstrijden gespeeld met 3 teams, de meiden waren bij het jongensteam ingedeeld, omdat we maar 5 meiden hebben in groep 7/8. Om de meiden toch een kans te geven om mee te spelen, mochten ze met de jongens meedoen. Super!!
Helaas waren er dit jaar geen eerste plaatsen, maar wel de sportiviteit hoofdprijs wat mij betreft.
Er waren 4 ouders die de groepjes begeleiden, Peter (vader Twan), Anita (moeder Leon) en Heleen (moeder Koen N.) en om 10 uur kwam Karin (moeder Rosa) de begeleiders versterken. Heel erg bedankt nogmaals!

Vesting Bourtange

25-04-2019

Groep 7/8 heeft vorige week een bezoek gebracht aan vesting Bourtange. Hieronder een verslag:

Heenreis: het was een best wel oude bus en we hebben 1:10 minuten toen we in de bus wouden stappen wou de buschauffeur omdraaien maar de bus kon niet draaien dus toen hebben we vijf minuten staan wachten en toen de bus was omgedraaid stapten we in.

Verhaal( werd verteld door iemand die daar woonde) werd verteld op het marktplein in Bourtange: ze vertelde een verhaal over kapitein Prot en Bommen Berend(Duist officier) Bommen Berend wou Groningen overnemen maar dan moesten ze door vesting Bourtange dus wou hij kapitein Prot omkopen voor 200 000 gulden maar wat kapitein Prot daarop zij moesten we uit zoeken in de speurtocht.

Speurtocht :we kregen een kaart met opdrachten en moesten die uitvoeren per groepje, dat was heel leuk!
Daarna moesten door het hele vestingstadje deze opdrachten uitvoeren en per opdracht die je goed had kreeg je letters.
En van die letters kon je een zin krijgen en de zin was: 200 000 duizend bommen kun je op je kop krijgen.
Daarna mochten we “kanon schieten”, film kijken over de geschiedenis van Bourtange en “vliegen” op een kraanvogel.
Al met al was het een hele leuke ochtend.
Sem en Geert