Groepsnieuws

Herdenking monument Appelbergen

04-05-2020
Als school hebben wij het monument bij Appèlbergen, waar jaarlijks wordt stilgestaan bij de April-mei stakingen en de slachtoffers daarvan, geadopteerd. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat het monument netjes blijft en dat we er jaarlijks, op 3 mei, een bloemstuk leggen en de herdenking bijwonen met de leerlingen uit groep 7/8.
Dit jaar liep dat allemaal anders, vanwege het Corona-virus. Gisteren was het 3 mei en de reguliere plechtigheid was door het bestuur van de Stichting 3 mei herdenking geannuleerd. Toch mochten wij als school, samen met enkele bestuursleden een bloemstuk leggen. Floor en Luuk uit groep 7 hadden aan het begin van dit schooljaar al aangegeven dat zij wel verantwoordelijk wilden zijn voor het monument. Vandaar dat zij werden gevraagd om het bloemstuk te leggen. Zij waren gisteren beide aanwezig bij de korte herdenking, samen met meester Lennart en juf Eva, namens de Quintusschool.
Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om de bloemen met de hele groep te leggen. (foto's staan in het album "Monument Appèlbergen".

Kamp groep 7/8

05-07-2019
Afgelopen week waren wij op schoolkamp op Ameland. Het was een prachtig en ontspannen kamp. Voor details ligt de kampkrant vanaf volgende week maandag ter inzage.

Schoolvoetbaltoernooi groep 7-8

25-04-2019
Gisteren hebben we weer meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een prachtig sportief spektakel. We gingen op de fiets naar Sportpark "De Koepel" in Haren.
Hier hebben we verschillende wedstrijden gespeeld met 3 teams, de meiden waren bij het jongensteam ingedeeld, omdat we maar 5 meiden hebben in groep 7/8. Om de meiden toch een kans te geven om mee te spelen, mochten ze met de jongens meedoen. Super!!
Helaas waren er dit jaar geen eerste plaatsen, maar wel de sportiviteit hoofdprijs wat mij betreft.
Er waren 4 ouders die de groepjes begeleiden, Peter (vader Twan), Anita (moeder Leon) en Heleen (moeder Koen N.) en om 10 uur kwam Karin (moeder Rosa) de begeleiders versterken. Heel erg bedankt nogmaals!