Identiteit

Vanaf dit schooljaar (2020-2021) starten we met een nieuwe vorm van levensbeschouwelijke vormingslessen. De kinderen krijgen twee lessen per week: één les door de eigen leerkracht en één les door een leerkracht van het Dienstencentrum. Angelika Chardon (CVO) en Jolanda de Bree (AVO) zijn de leerkrachten die vanuit het Dienstencentrum de levensbeschouwelijke lessen verzorgen bij ons op school.
Het jaar is verdeeld in blokken van 8 weken. Elk blok heeft een thema. Elke groep krijgen 4 weken les over dit thema van Angelika (zij belicht het thema vanuit de Christelijke invalshoek) en vervolgens 4 weken van Jolanda (zij belicht het thema vanuit de algemene vorming). De leerkrachten zitten tijdens deze lessen ook in de groep, zodat de lessen die zij geven aansluiten op de lessen van Angelika en Jolanda.
Tijdens de lessen levensbeschouwing gaat het over normen en waarden, omgaan met elkaar, respect hebben voor elkaar en worden aan de hand van verschillende thema's (bijbelse) verhalen, sprookjes, opdrachten e.d. gebruikt om de kinderen hierover te laten nadenken en leren.